Σχεδόν το 70% των Αλβανών εργαζομένων δυσκολεύονται στην κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους

Σχεδόν το 70% των Αλβανών εργαζομένων δυσκολεύονται στην κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους

Σχεδόν το 70% των Αλβανών εργαζομένων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην κάλυψη των μηνιαίων αναγκών τους, το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, σύμφωνα με μελέτη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν σε πρόσφατη έκθεση σχετικά με τις συνθήκες εργασίας και τις μελλοντικές επιπτώσεις. Η έρευνα πραγματοποιείται μία φορά κάθε πέντε χρόνια μέσω ερευνών σε 70.000 εργαζόμενους σε 36 ευρωπαϊκές χώρες.

Αυτό περιλαμβάνει κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Νορβηγία, την Ελβετία, την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, το Κοσσυφοπέδιο, το Μαυροβούνιο, τα Σκόπια και τη Σερβία.

Μετά την Αλβανία κατατάσσονται οι άλλες χώρες των Βαλκανίων, αλλά εξακολουθούν να έχουν σημαντικά διαφορετική βαθμολογία από την Αλβανία. Η δεύτερη χώρα όπου οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι δεν καταφέρνουν να καλύψουν τις μηνιαίες τους ανάγκες είναι το Κοσσυφοπέδιο, με 57% των εργαζομένων, ακολουθούμενο από το Μαυροβούνιο, τη Σερβία και τα Σκόπια στα ίδια περίπου επίπεδα και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη με 54%.

Η έρευνα ζήτησε από τους ερωτηθέντες να αξιολογήσουν την ικανότητα της οικογένειάς τους να τα βγάλει πέρα, λαμβάνοντας υπόψη το συνολικό μηνιαίο εισόδημα από διάφορες πηγές σε μια κλίμακα έξι βαθμών από «πολύ εύκολο» έως «με μεγάλη δυσκολία».

Οι διαφορές διέφεραν πολύ μεταξύ των χωρών ως προς το ποσοστό των εργαζομένων που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα, κυμαινόμενο από 5% στη Δανία έως 69% στην Αλβανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου