Ιταλός εισαγγελέας: «Η αλβανική μαφία ανάμεσα στις τρεις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη...»

Ιταλός εισαγγελέας: «Η αλβανική μαφία ανάμεσα στις τρεις πιο επικίνδυνες στην Ευρώπη...»

Ο Ιταλός εισαγγελέας κατά της μαφίας Nicola Gratteri δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης ότι η αλβανική μαφία έχει γίνει πολύ πλούσια στην Αλβανία από το υψηλό επίπεδο διαφθοράς που υπάρχει.

«Η αλβανική μαφία δεν είναι πλέον αυτή των ληστειών σε βίλες, αλλά είναι μια πολύ δομημένη μαφία που έχει γίνει πολύ πλούσια στη χώρα της χάρη σε ένα υψηλό επίπεδο διαφθοράς».

Ο εισαγγελέας τόνισε ότι σήμερα υπάρχουν τρεις επικίνδυνες μαφίες στην Ευρώπη: η μαφία της Καλαβρίας Ndrangheta, η αλβανική μαφία και η βορειοαφρικανική μαφία.

«Η μαφία της Καλαβρίας Ndrangheta έχει επιχειρηματικό κύκλο εργασιών ίσο με 50 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, είναι παρούσα στην Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Γερμανία, η οποία είναι η ευρωπαϊκή χώρα με τη μεγαλύτερη παρουσία της Ndrangheta στην επικράτειά της, καθώς έχει ευνοϊκή νομοθεσία και ευνοϊκή νομοθεσία.

Στη Γερμανία μπορείς να μπεις σε ένα κατάστημα αυτοκινήτων με μια βαλίτσα λεφτά, να αγοράσεις ένα όχημα με μετρητά και κανείς να μην σε ρωτήσει από πού βρήκες αυτά τα χρήματα», είπε.

«Η καλαβρική μαφία «Ndrangheta» έχει το μονοπώλιο της κοκαΐνης στη Νότια Αμερική. Είναι η μόνη μαφία που μπορεί να αγοράσει κοκαΐνη από τα δάση του Αμαζονίου στην τιμή των 1000 ευρώ το κιλό, όταν όλες οι άλλες μαφίες το αγοράζουν 1800 ευρώ.

Από 1 κιλό κοκαΐνη το κέρδος τετραπλασιάζεται και δεν υπάρχει μεγαλύτερο κέρδος από αυτή την επιχείρηση, από το γραμμάριο κοκαΐνης να πωλείται 50 ευρώ».

Ο εισαγγελέας ομολόγησε ότι έχει απειληθεί πρώτη φορά από την μαφία το 1989, όταν, ένα βράδυ πριν από την ημέρα του γάμου του, το διαμέρισμα της συζύγου του χτυπήθηκε με όπλο και της έστειλαν μήνυμα να μην πάει στην τελετή γιατί θα παντρευόταν έναν νεκρό.

Ο Nicola Gratteri ισχυρίστηκε επίσης ότι είναι ένας από τους λίγους ανθρώπους στην Ιταλία που έχει μέγιστη 24ωρη κρατική εγγυημένη προστασία πρώτου επιπέδου, με πέντε τεθωρακισμένα οχήματα και μια ομάδα σωματοφυλάκων να τον ακολουθούν παντού.

"Εύχομαι στους εχθρούς μου μια τέτοια ζωή. Είναι μια τρομερή ζωή", δήλωσε ο Gratteri.

Υπάρχουν περίπου 1.000 μαφιόζοι που έχουν συλληφθεί για απόπειρα δολοφονίας με στόχο την εξάλειψη του εισαγγελέα Gratteri, με κατά μέσο όρο τρεις τεκμηριωμένες δολοφονίες το μήνα, που σχεδίαζε η μαφία και παραμένουν στην προσπάθεια εξάλειψής του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου