ΗΠΑ: Κόσοβο και Σερβία να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία

ΗΠΑ: Κόσοβο και Σερβία να απέχουν από ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε βία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν το Κόσοβο και τη Σερβία να επιλέξουν τον δρόμο των συνομιλιών και να απέχουν από ενέργειες που θα οδηγούσαν σε βία και συγκρούσεις.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Πρίστινα δήλωσε την Κυριακή ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφωνούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι οι πρόσφατες εξελίξεις μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας είναι ανησυχητικές και θέτουν σε κίνδυνο τον σημαντικό συμβιβασμό που επιτεύχθηκε στις συνομιλίες με διαμεσολάβηση της ΕΕ.

«Η αποχώρηση των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου από τους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου δεν αποτελεί λύση στις τρέχουσες διαφορές και μπορεί να κλιμακωθεί περαιτέρω η ένταση. Και οι δύο εμπλεκόμενες πλευρές πρέπει να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τις εντάσεις και να διασφαλίσουν ειρήνη και σταθερότητα από ενέργειες και ρητορικές που αυξάνουν την πιθανότητα βίας και να θέτουν αθώες ζωές και εκείνες των διεθνών ειρηνευτικών δυνάμεων στο έδαφος σε περιττό κίνδυνο», είπε ο εκπρόσωπος.

Ως εκ τούτου, είπε, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσχωρούν στην ΕΕ καλώντας τους εκπροσώπους της Σερβίας και των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου να τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους που απορρέουν από τις συνομιλίες και να επιστρέψουν στους θεσμούς του Κοσσυφοπεδίου για να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, του δικαστικού σώματος και της τοπικής διοίκησης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου