Κοσοβάροι στην Ελβετία αγόραζαν ανήλικες «νύφες» από την Αλβανία

Κοσοβάροι στην Ελβετία αγόραζαν ανήλικες «νύφες» από την Αλβανία

Ένα πρωτοφανές γεγονός αποκαλύφθηκε στην Ελβετία, όπου οικογένεια από το Κοσσυφοπέδιο κατηγορείται ότι «αγόραζε» ανήλικα κορίτσια από την Αλβανία για 300 ευρώ, κάνοντάς τα συζύγους των γιων τους. Σύμφωνα με τα κορίτσια, τις κακοποιούσαν και κακομεταχειρίζονταν για 16 συνεχόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με το «Blick», ο πατέρας και οι τέσσερις γιοι του αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του δικαστηρίου, με την κατηγορία της κακοποίησης, ενώ φέρεται να είχε ως «σύζυγους» ανήλικες ηλικίας από 14 έως 17 ετών από μία για τον κάθε γιο. Επί μιάμιση δεκαετία τις κακοποίησαν αναγκάζοντάς τους να κάνουν δουλειές του σπιτιού και κρατώντας τους στο διαμέρισμα, ενώ κανείς δεν κατάλαβε τίποτα από τα βασανιστήρια στα οποία υποβλήθηκαν.

Το πρώτο θύμα μεταφέρθηκε στην Ελβετία από την Αλβανία το 2003. Η 17χρονη τότε γνώριζε τον σύζυγό της μόνο από φωτογραφίες, καθώς ο γάμος κανονίστηκε μεταξύ των γονιών των κοριτσιών. Στους γονείς της νεαρής υποσχέθηκαν ότι η κόρη τους θα είχε μια καλύτερη ζωή στην Ελβετία. Ένα άλλο κορίτσι ήταν μόλις 14 ετών και ζούσε στη φτώχεια. Σύμφωνα με τους ανακριτές, οι γονείς της την πούλησαν έναντι ποσού 300 ευρώ.

Ο πατέρας 65 ετών, μαζί με τους γιους του φέρεται να άσκησε σωματική και ψυχολογική βία στα κορίτσια, καθώς και τα απειλούσε με θάνατο και τα απομόνωνε.

«Την έδειρε με ζώνη περισσότερες από 20 φορές. Παρόλο που ήταν έγκυος, χτύπησε τη νύφη του μέχρι που αιμορραγούσε και της έσφιξε το λαιμό με τα δύο χέρια». Αυτό αναφέρει το κατηγορητήριο ενός εκ των κατηγορουμένων.

Οι γυναίκες σπάνια επιτρεπόταν να φύγουν μόνες από το διαμέρισμα και δεν είχαν σχεδόν καμία επαφή με τις οικογένειές τους. Ο δικηγόρος Dominic Nellen εκπροσωπεί δύο από τις γυναίκες στο δικαστήριο και τις συνοδεύει για τρία χρόνια.

Για τον Nellen είναι ξεκάθαρο, πίσω από την απάνθρωπη συμπεριφορά κρύβεται το μεσαιωνικό αλβανικό εθιμικό δίκαιο του "kanuni".

«Είναι μια μεγάλη οικογένεια με πατριαρχικό άρχοντα, τον πεθερό. Ήταν στο κέντρο και έδινε εντολές». Αυτό είπε ο δικηγόρος.

Το 2019, οι γυναίκες κατάφεραν τελικά να δραπετεύσουν, 16 χρόνια μετά την προσαγωγή του πρώτου θύματος στην Ελβετία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου