Εκατομμύρια λίρες εξάγονται στην Αλβανία από αλβανικές εγκληματικές συμμορίες

Εκατομμύρια λίρες εξάγονται στην Αλβανία από αλβανικές εγκληματικές συμμορίες

Οι αλβανικές εγκληματικές συμμορίες αυξάνονται στο Ηνωμένο Βασίλειο και στέλνουν εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες κάθε χρόνο από τα έσοδα τους στην Αλβανία.

Σύμφωνα με το άρθρο της βρετανικής GB, πολλές διαφορετικές επιχειρήσεις χρησιμοποιούνται συχνά για ξέπλυμα χρήματος, αλλά τα περισσότερα εγκληματικά κεφάλαια απλώς επιστρέφονται στην Αλβανία με το χέρι ή με όχημα.

Σε πρόσφατες κατασχέσεις, βρέθηκαν 300.000 λίρες σε αποσκευές σε αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου με προορισμό την αλβανική πρωτεύουσα, τα Τίρανα.

Σε μια άλλη περίπτωση, οι συνοριοφύλακες βρήκαν 500.000 λίρες κρυμμένες σε ένα φορτηγό σε λιμάνι του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αλβανικές εγκληματικές ομάδες ελέγχουν πλέον την πλειονότητα της διακίνησης κάνναβης σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα τελευταία χρόνια, Αλβανοί εγκληματίες έχουν αναλάβει μεγάλο μέρος του εμπορίου κάνναβης από βιετναμέζικες εγκληματικές ομάδες.

Το μεγαλύτερο μέρος της εγκληματικής δραστηριότητας που περιλαμβάνει παραγωγή καλλιέργεια κάνναβης συγκεντρώνεται στις βορειότερες περιοχές.

Αλλά σχεδόν σε κάθε μέρος της χώρας, οι Αλβανοί είναι η κυρίαρχη ομάδα που ασχολείται με την καλλιέργεια της κάνναβης.

Στο νότο της Αγγλίας, αλβανικές εγκληματικές ομάδες εξακολουθούν να ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος του εμπορίου κοκαΐνης.

Οι πηγές αναφέρουν ότι το εμπόριο κάνναβης ήταν σε μεγάλο βαθμό αποκλειστικό και ανεξάρτητο μεταξύ των Αλβανών εγκληματιών, αλλά και το εμπόριο κοκαΐνης εποπτευόταν σε μεγάλο βαθμό από αφεντικά του εγκλήματος στην Αλβανία.

Σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, πρόσφατα έγιναν αρκετές συλλήψεις Αλβανών που είναι ύποπτοι για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο ανθρώπων μέσω της Μάγχης.

Τα βρετανικά ΜΜΕ γράφουν ότι πολλοί Αλβανοί που φτάνουν στη Μεγάλη Βρετανία με μικρά σκάφη είναι υπό τις οδηγίες εγκληματικών συμμοριών και ένα μεγάλο μέρος καταλήγει να εργάζεται για αυτά τα εγκληματικά δίκτυα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου