14 άτομα συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών μεταναστών από Ελλάδα προς Αλβανία

14 άτομα συνέλαβε η ΕΛ.ΑΣ. για διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών μεταναστών από Ελλάδα προς Αλβανία

Η ελληνική αστυνομία συνέλαβε τη Δευτέρα 14 άτομα που κατηγορούνται ως μέλη δικτύου που οργάνωσε τη διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών μεταναστών από το ελληνικό έδαφος στην Αλβανία.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και 7 αστυνομικοί που ερευνά η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας.

Μονάδες της ελληνικής αστυνομίας πραγματοποιούν έρευνες κατ' οίκον σε διάφορες πόλεις, κυρίως στη Φλώρινα, παρουσία εισαγγελέων, για τον εντοπισμό στοιχείων που σχετίζονται με τις κατηγορίες σε βάρος των συλληφθέντων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην εισαγγελία για να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες, ανέφεραν πηγές της ελληνικής αστυνομίας.

Η διακίνηση παράτυπων αλλοδαπών μεταναστών από την Ελλάδα προς την Αλβανία, με τελικό προορισμό τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει αυξηθεί ιδιαίτερα τα τελευταία δύο χρόνια.

Έκθεση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Προστασίας Συνόρων FRONTEX, που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε ότι μόνο τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, ο αριθμός των αλλοδαπών μεταναστών που είχαν αποκλειστεί στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της βαλκανικής οδού είχε διπλασιαστεί σε σύγκριση με την ίδιο περίοδο του περασμένου έτους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου