ΟΑΣΕ: Η φίμωση του Τύπου στην Αλβανία προκαλεί μεγάλη ανησυχία

ΟΑΣΕ: Η φίμωση του Τύπου στην Αλβανία προκαλεί μεγάλη ανησυχία

Η μάχη των ΜΜΕ ενάντια στην προπαγάνδα και ο έλεγχος των ειδήσεων είναι οι προκλήσεις που καταγράφηκαν στο όγδοο φόρουμ ΜΜΕ στην Αλβανία.

Μεταξύ άλλων, ο Πρέσβης του ΟΑΣΕ στην Αλβανία, αναφερόμενος στην τρέχουσα κατάσταση, ζήτησε από τους δημοσιογράφους να είναι προσεκτικοί στην αποκάλυψη των στοιχείων που έχουν λάβει οι χάκερ από την Αλβανία.

Πρέσβης του ΟΑΣΕ, Vincenzo Del Monaco: «Από αυτές τις κυβερνητικές επιθέσεις το καλοκαίρι, προτρέπουμε τις αρχές και τα μέσα ενημέρωσης να δώσουν προσοχή. Να είμαστε ισορροπημένοι και να επιτύχουμε μια καλή ισορροπία μεταξύ της ανάγκης του κοινού για πληροφορίες ασφαλείας και των ιδιωτικών του δικαιωμάτων».

Εν τω μεταξύ, η Τερέζα Ριμπέιρο, εκπρόσωπος του ΟΑΣΕ για την Ελευθερία των Μέσων Ενημέρωσης, στο βιντεοσκοπημένο μήνυμα που δόθηκε για τη συνάντηση, εξέφρασε την ανησυχία της για την καταστολή των επικριτικών φωνών.

Τερέζα Ριμπέιρο: «Μια άλλη μεγάλη ανησυχία είναι η φίμωση των επικριτικών φωνών και οι περιορισμοί στην ελεύθερη ροή πληροφοριών μέσω της εισαγωγής νέων κανονισμών, με την υπάρχουσα νομοθεσία».

Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της ΕΕ επέστησε την προσοχή στον περιορισμό της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης στη χώρα.

«Η πτώση κατά 20% της Αλβανίας από την αναλογία των μη συνοριακών δεικτών είναι κάτι που θα μας κάνει όλους να σκεφτούμε».

Κατά τη διάρκεια της στρογγυλής τραπέζης, οι συμμετέχοντες υπογράμμισαν τη σημασία της αυτορρύθμισης των μέσων ενημέρωσης, διατηρώντας έτσι την άποψη να μην γίνεται παρέμβαση με ειδικούς νόμους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου