Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός για 9500 τ.μ. χασισοφυτεία με 2000 δενδρύλλια στην Ισπανία

Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός για 9500 τ.μ. χασισοφυτεία με 2000 δενδρύλλια στην Ισπανία

Η Δικαστική Αστυνομία της Πολιτικής Φρουράς του Casetas και του Alfajarín ανακάλυψε μια φυτεία με περισσότερα από 2.000 φυτά μαριχουάνας που καλλιεργήθηκαν σε ένα μέρος του δήμου El Burgo de Ebro και συνέλαβαν τον υπεύθυνο για τη φροντίδα της, για εγκλήματα κατά της δημόσιας υγείας, για καλλιέργεια ή παρασκευή ναρκωτικών και εγκλήματα κατά της φυσικής κληρονομιάς.

Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 15 Σεπτεμβρίου όταν πράκτορες ασφαλείας, ενώ βρίσκονταν σε υπηρεσία σε αγροτικές περιοχές, εντόπισαν μια μεγάλη φυτεία μαριχουάνας σε μια περιοχή του El Burgo de Ebro.

Με βάση το μέγεθος αυτής της καλλιέργειας, ειδοποίησαν τους ειδικούς της Δικαστικής Αστυνομίας Casetas, οι οποίοι κινήθηκαν γρήγορα στο σημείο. Κατά τον έλεγχο της έκτασης, οι πράκτορες εντόπισαν έναν 38χρονο Αλβανό, ο οποίος βρισκόταν μέσα στη φυτεία, κοντά σε μια μικρή καλύβα που χτίστηκε χειρονακτικά, και ο οποίος συνελήφθη αμέσως από την Πολιτοφυλακή.

Έπειτα, επιθεωρήθηκαν τα σχεδόν 9.500 τετραγωνικά μέτρα που καταλάμβανε η φυτεία, καθώς διέθετε πλήρη υποδομή για την καλλιέργειά της, με σύστημα άρδευσης που τροφοδοτούνταν μέσω δύο αντλιών φρεατίων με επιφανειακό σύστημα. Όλα αυτά τροφοδοτούνταν από το ρεύμα μιας υπόγειας γεννήτριας που ήταν τέλεια κρυμμένη από μια υποτυπώδη στέγη.

Στην περιοχή εντοπίστηκαν επίσης φυτοϋγειονομικά προϊόντα και άλλα εργαλεία που απαιτούνται για την καλλιέργεια αυτού του αντικειμένου. Η φυτεία είχε περισσότερα από 2.000 φυτά κάνναβης σε προχωρημένη ανάπτυξη και κοντά στη συγκομιδή, και καλλιεργήθηκαν σε γη που βρίσκεται σε περιοχή κοινοτικού ενδιαφέροντος LIC, αποτελώντας μια φυσική περιοχή μεγάλης οικολογικής αξίας.

Ο συλληφθείς, ένας 38χρονος Αλβανός, σε παράτυπη κατάσταση στην Ισπανία, κατηγορείται για το ποινικό αδίκημα κατά της δημόσιας υγείας για καλλιέργεια ή παραγωγή ναρκωτικών και άλλο αδίκημα κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Προσήχθη στο δικαστήριο την επομένη της σύλληψής του, διατάσσοντας την εισαγωγή του στη φυλακή Zuera. Η Πολιτοφυλακή συνεχίζει τις έρευνές της για να βρει τους υπόλοιπους υπεύθυνους της φυτείας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου