Τεραστίων διαστάσεων χασισοφυτεία στη Βαρκελώνη, με 13 Αλβανούς ως συμμορία

Τεραστίων διαστάσεων χασισοφυτεία στη Βαρκελώνη, με 13 Αλβανούς ως συμμορία

Μεταξύ άλλων χώρων, διακινητές είχαν νοικιάσει μια βιομηχανική αποθήκη στη Λέριδα για την καλλιέργεια ναρκωτικών, με τελικό προορισμό την Ευρώπη.

Μια αστυνομική μεγα-επιχείρηση οργανώθηκε από την Πολιτική Φρουρά στην Ισπανία για την καταστροφή ενός από τα μεγαλύτερα δίκτυα που ασχολούνται με την καλλιέργεια κάνναβης.

Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης, χθες το πρωί της Τετάρτης ο ιδιοκτήτης βιομηχανικής αποθήκης στη Λέριδα ανακάλυψε ότι χρησιμοποιούνταν για την καλλιέργεια μαριχουάνας, από ομάδα 13 Αλβανών.

Ο ιδιοκτήτης, είχε νοικιάσει την αποθήκη μέσω κτηματομεσιτικού γραφείου και δεν γνώριζε ότι υπήρχε «εσωτερική» φυτεία μαριχουάνας.

Το ενοίκιο ήταν νόμιμο, αλλά οι διακινητές, ως συνήθως, είχαν τροποποιήσει το κτίριο και σύμφωνα με τον προμηθευτή ενέργειας το κόστος της κλοπής ηλεκτρικής ενέργειας ανήλθε σε 300.000 ευρώ ζημιά για το ισπανικό κράτος, με την ομάδα να έχει ξοδέψει αρκετό ρεύμα για να προμηθεύσει περισσότερα από 400 σπίτια.

Η έρευνα ξεκίνησε τον περασμένο Νοέμβριο, όταν πράκτορες από τη Διοίκηση της Ταραγόνα άρχισαν να παρακολουθούν την οργάνωση. Ανακάλυψαν ότι η ομάδα των Αλβανών είχε δημιουργήσει συνολικά έξι φυτείες σε τέσσερις καταλανικές επαρχίες.

Η λεγόμενη επιχείρηση «Thunder» περιλαμβάνει την αποστολή 300 αστυνομικών, δώδεκα έρευνες για την εξάρθρωση της οργάνωσης πίσω από την καλλιέργεια στην Καταλονία, με τη δράση να εξαπλώνεται και σε ευρωπαϊκές χώρες όπου μεταφέρθηκε το ναρκωτικό για να τριπλασιαστεί η αξία του .

Η αστυνομία κατέσχεσε 2.500 φυτά, 22 κιλά κάνναβης έτοιμη προς πώληση και 50.000 ευρώ σε μετρητά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου