Ο Ράμα καλεί την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία να ενταχθούν στο "Open Balkan"

Ο Ράμα καλεί την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία να ενταχθούν στο "Open Balkan"

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα κάλεσε την Τουρκία, την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία Open Balkan.

Στην ομιλία του στη σημερινή σύνοδο κορυφής, ο Ράμα είπε ότι όχι μόνο οι χώρες της περιοχής πρέπει να συμμετάσχουν σε αυτήν την πρωτοβουλία, αλλά και τα προαναφερθέντα κράτη.

«Χαίρομαι που βλέπω τον Πρέσβη Chris Hill εδώ μπροστά μου, ο οποίος, όπως όλοι οι επιτυχημένοι Αμερικανοί που έρχονται σε αυτήν την περιοχή, γνωρίζει τη γλώσσα του και τη γλώσσα μας, οπότε όταν μιλάτε παρουσία τους, βεβαιωθείτε ότι μας καταλαβαίνουν όχι μόνο Αγγλικά, αλλά μας καταλαβαίνουν και όταν μιλάμε τη γλώσσα μας.

Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που σήμερα εδώ μαζί μας είναι δύο πολύ σημαντικοί φίλοι για εμάς, που εκπροσωπούν δύο εξίσου σημαντικές χώρες για την περιοχή μας, τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, τον φίλο μας και αγαπητό μου φίλο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω για το παρουσία. Η Τουρκία είναι αναντικατάστατος στρατηγικός εταίρος της Αλβανίας, αλλά και σύμμαχος όλων των θετικών διεργασιών στην περιοχή μας, καθώς και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, φίλος μας Peter Szijjarto, τον οποίο θέλω επίσης να ευχαριστήσω.

Με τον ίδιο τρόπο το δημοσιοποιήσαμε στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, καλέσαμε και τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Ιταλίας, οι οποίοι για αντικειμενικούς λόγους και αδυναμία, με την κομψή συγνώμη, δεν μπόρεσαν να είναι εδώ, αλλά θα κληθούν ξανά και εγώ ελπίζω να είμαστε όλοι μαζί παρόντες στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής στα Τίρανα.

Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να ενταχθούν σε αυτήν την πρωτοβουλία όχι μόνο όλες οι χώρες της περιοχής μας, αλλά και τόσο σημαντικές χώρες όπως η Τουρκία, η Ελλάδα ή η Ιταλία, καθώς και η Ουγγαρία από την άλλη πλευρά», είπε ο Ράμα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου