Η «πίσω πόρτα» που βρίσκουν οι Αλβανοί διακινητές λαθρομεταναστών μέσω Ιρλανδίας

Η «πίσω πόρτα» που βρίσκουν οι Αλβανοί διακινητές λαθρομεταναστών μέσω Ιρλανδίας

Οι ήπιοι έλεγχοι στα σύνορα μεταξύ Ιρλανδίας και Μεγάλης Βρετανίας χρησιμοποιούνται από Αλβανούς για να μεταφέρουν λαθρομετανάστες στη Βρετανία με ταξί έως και 2.500 £ λιγότερο από το κόστος διέλευσης της Μάγχης.

Οι Αλβανοί συνεργάζονται με ιρλανδικές εγκληματικές συμμορίες για να πετάξουν μετανάστες στο Δουβλίνο και στη συνέχεια να τους παρέχουν έναν Ιρλανδό ταξιτζή για να εισέλθει κρυφά στη Βρετανία με φέρι.

Η διαδρομή της «πίσω πόρτας» θα κοστίσει στους μετανάστες περίπου 2.500 λίρες ανά άτομο με επιπλέον 300 έως 400 στερλίνες για μια ψεύτικη ταυτότητα που αγοράστηκε στην Αλβανία.

Κοστίζει κατά μέσο όρο από 5.000 έως 5.500 £ για να διασχίσουν παράνομα τη Μάγχη με ένα μικρό σκάφος.

Ένας οργανωτής συμμορίας είπε σε μυστικό δημοσιογράφο της The Telegraph ότι τα ταξίδια οργανώνονταν «κάθε μέρα».

«Πρέπει να πάς στο Δουβλίνο. Έχουμε την τιμή των £2500 από το Δουβλίνο στην Αγγλία. Είναι 100 τοις εκατό ασφαλές. «Πρέπει να έχεις πλαστό ευρωπαϊκό δελτίο ταυτότητας για να φτάσεις εύκολα στο Δουβλίνο», είπε.

Συνιστάται στους μετανάστες να «κάνουν πολύ θόρυβο» και να κάνουν αίτηση για άσυλο.

«Θα σε αφήσουν ελεύθερο μετά από 12 ώρες. Μετά θα έρθει το ταξί και μπορείς να πας κατευθείαν στην Αγγλία», είπε ο οργανωτής της συμμορίας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελεύθερη μετακίνηση των Αλβανών στην Ευρώπη αποτελεί «πρόκληση». Η Εθνική Υπηρεσία Εγκλήματος (NCA) έχει επίσης εκφράσει στο παρελθόν ανησυχίες σχετικά με τη χρήση της Κοινής Ταξιδιωτικής Περιοχής ως διαδρομής προς τη Βρετανία.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου