Χυδαία επίθεση στην ΕΟΑΒ από την αλβανική ομοσπονδία

Χυδαία επίθεση στην ΕΟΑΒ από την αλβανική ομοσπονδία

Η αλβανική ομοσπονδία άρσης βαρών προσπαθεί να εμπλέξει την ΕΟΑΒ σε σκάνδαλο ντόπινγκ αλβανίδας αθλήτριας.

Διαμάχη ξέσπασε στην Αλβανία με αφορμή το θετικό πρώτο δείγμα της αρσιβαρίστριας Ευαγγελιας Βελί. Ο πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Ελεζ Γκιόζα κατηγόρησε ευθέως τον ομοσπονδιακό προπονητή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών Οδυσσέα Δήμα, ότι αυτός χορήγησε στην αθλήτρια αμπούλα με την αναβολική ουσία!

Η ίδια η αθλήτρια πάντως σε δηλώσεις της φρόντισε να εκθέσει τον Γκιόζα αποκαθιστώντας την αλήθεια και μάλιστα τον αποκάλεσε δημόσια ψεύτη και ρατσιστή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας σε δηλώσεις του είχε κατηγορήσει τον Οδυσσέα Δήμα ότι έδωσε στο ξενοδοχείο που διαμένουν όλες οι αποστολές απαγορευμένη ουσία στην Βελί.

«Η Βέλι έκανε χρήση της ουσίας την περίοδο πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και μπορώ να σας πω ότι έχω αποδείξεις ότι έγινε παρουσία του Έλληνα προπονητή, Οδυσσέα Δήμα και ενός ακόμα αθλητή που επίσης βρέθηκε θετικός.

Οι αθλητές είχαν επαφές με τον προπονητή και τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών. Είναι το δεύτερο συμβάν που λαμβάνει χώρα με αθλητές μας και στο Καζακστάν και στα Τίρανα, με αθλητές που προπονούνται στην Ελλάδα και έρχονται σε μας και πιάνονται ντοπέ» δήλωσε μεταξύ αλλων ο Γκιόζα.

Η απάντηση της αθλήτριας

Σύμφωνα με την Βελί όμως τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά. Αρχικά ο πρόεδρος της Αλβανικής Ομοσπονδίας παρά το γεγονός ότι δεν έχει βγει το δεύτερο δείγμα του ελέγχου ντόπινγκ ανακοίνωσε το όνομά της αθλήτριας. Παράλληλα η 30χρονη πρωταθλήτρια αποκάλεσε ψεύτη και ρατσιστή τον Γκιόζα.

«Όσον αφορά αυτή την κατάσταση, γίνεται πολύ φασαρία, αλλά κανείς δεν λέει πώς είναι πραγματικά τα πράγματα.

Δεν έχω λάβει καμία αμπούλα, κάτι που σύμφωνα με τον Πρόεδρο Gjoza ήταν ο λόγος που βγήκα θετική στο τεστ.

Εάν ο πρόεδρος της ομοσπονδίας ήθελε να εφαρμόσει τον νόμο, όπως όφειλε ως πρόεδρος, και να μην λέει ψέματα, τα έγγραφα που έχουν σταλεί στην ομοσπονδία αναφέρουν ξεκάθαρα ότι πρόκειται για εμπιστευτικές πληροφορίες και δεν πρέπει να δημοσιοποιούνται μέχρι να ληφθεί μια οριστική απόφαση, γιατί ακόμη δεν υπάρχει οριστική απόφαση.

Αυτό έχει ξεκαθαρίσει η ίδια η παγκόσμια ομοσπονδία, ότι δεν πρέπει να ανακοινωθεί τίποτα μέχρι να βγει η πλήρης και αναλυτική απόφαση με όλες τις εξηγήσεις, γιατί την έχω στείλει στο δικαστήριο.

Αυτός ο άνθρωπος όμως για άλλη μια φορά συνεχίζει να δείχνει ότι δεν αγαπά τον αθλητισμό, ότι δεν αγαπά τις γυναίκες και πόσο μεγάλος ρατσιστής είναι.

Ένας άνθρωπος που πάντα προσπαθούσε να με πολεμάει, να μου βάζει εμπόδια και να μου κλείνει δρόμους», δηλώνει η 30χρονη.

Αναμφίβολα προβληματίζει το γεγονός ότι μία αθλήτρια «αδειάζει» τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον αποκαλώντας τον ψεύτη και ρατσιστή. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γκιόζα έχει κατηγορήσει ξανά την Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών, χωρίς φυσικά να αποδειχθεί τίποτα. Παλαιότερα με αφορμή ένα ακόμα περιστατικό ντόπινγκ είχε κατηγορήσει τον Ολυμπιονίκη Λεωνίδα Σαμπάνη και την Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών.

Η αντίδραση της Ελληνικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αντίδραση της ελληνικής ομοσπονδίας Αρσης Βαρών ήταν άμεση. Οι ιθύνοντες της ομοσπονδίας ενημέρωσαν την Παγκόσμια Ομοσπονδία και τις ερχόμενες ημέρες θα καταθέσουν επίσημη καταγγελία κατά τους προέδρου της Αλβανικής Ομοσπονδίας.

Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι η Βελί πριν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα δεν προπονήθηκε ποτέ σε κλιμάκιο της Εθνικής Ομάδας. Αν η αθλήτρια έκανε προετοιμασία μόνη της σε κάποιο σύλλογο στην Ελλάδα η ΕΟΑΒ δεν είναι υποχρεωμένη να το ξέρει και φυσικά δεν φέρνει καμία ευθύνη.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου