Κούρτι σε ισπανικά ΜΜΕ: Η Καταλονία και το Κόσοβο είναι δύο διαφορετικές έννοιες

Κούρτι σε ισπανικά ΜΜΕ: Η Καταλονία και το Κόσοβο είναι δύο διαφορετικές έννοιες

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου, Αλμπίν Κούρτι, σε συνέντευξή του σε ισπανικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι η Ισπανία πρέπει να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου για να αποδείξει ότι οι περιπτώσεις της Καταλονίας και των Βάσκων δεν είναι ίδιες με την περίπτωση του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Κούρτι ανέφερε τον Αλβανό συγγραφέα Ισμαήλ Κανταρέ, ο οποίος κέρδισε το βραβείο «Πρίγκιπας της Αστούριας», λέγοντας ότι «η Ισπανία δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεται με τη Σερβία, επειδή η Σερβία διέπραξε ‘γενοκτονία’ στο Κόσοβο.

«Η Ισπανία πρέπει να αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο. Ξέρω ότι υπάρχουν κάποια παράπονα, αλλά, όπως είπε ο μεγάλος μας συγγραφέας, Ισμαήλ Κανταρέ, όταν κέρδισε το βραβείο Λογοτεχνίας Πρίγκιπα της Αστούριας: «Η Ισπανία δεν πρέπει ποτέ να συγκρίνεται με τη Σερβία, επειδή η Σερβία διέπραξε γενοκτονία στο Κοσσυφοπέδιο, πιστεύω ότι ακριβώς για αυτό πρέπει να αναγνωρίσει το Κόσοβο».

Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Πέδρο Σάντσες, κατά τη διάρκεια της κοινής διάσκεψης με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα στην επίσκεψή του στα Τίρανα, έδειξε τους λόγους για τους οποίους η Ισπανία δεν αναγνωρίζει το Κόσοβο ως κράτος. Ο Σάντσες δήλωσε ότι σε αυτό το θέμα η Ισπανία πιστεύει ότι το διεθνές δίκαιο έχει παραβιαστεί.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου