101 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε φορτηγό στην Κορυτσά που πήγαινε Τουρκία

101 κιλά κάνναβης βρέθηκαν σε φορτηγό στην Κορυτσά που πήγαινε Τουρκία

Ποσότητα 101 κιλών κάνναβης επιχειρήθηκε να σταλεί με φορτηγό στην Τουρκία.

Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε πλαστικές ράβδους μέσα σε ένα φορτηγό ιδιωτικής εταιρείας τροφίμων με έδρα τα Τίρανα.

Η αστυνομία είχε συγκεντρώσει πληροφορίες ότι σημαντική ποσότητα ναρκωτικών θα διακινούνταν μέσω Ελλάδας, με όχημα βαρέως χωρητικότητας.

Μετά από αυτές τις πληροφορίες, η επιχείρηση κατάσχεσης οργανώθηκε σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του Συνοριακού Αστυνομικού Σταθμού Καπστίτσας και στην έξοδο από την Αλβανία κατέστη δυνατή η ακινητοποίηση του φορτηγού οχήματος τύπου «Scania», που οδηγούσε ο υπήκοος Mico Rexhepi.

Από τις ανακριτικές ενέργειες που έγιναν, προκύπτει ότι ο υπήκοος Arben Marku, υπάλληλος της ιδιωτικής εταιρείας τροφίμων Teodor Fruits «σε συνεργασία με άλλα πρόσωπα, είχε φορτώσει τη ναρκωτική ουσία στο όχημα, ενώ ο ημεδαπός Rexhepi, οδηγός της εταιρείας , θα πραγματοποιούσε τη μεταφορά της ποσότητας, με κατεύθυνση την Τουρκία» ενημέρωσε σήμερα η αστυνομία της Κορυτσάς.

Από τον έλεγχο που ασκήθηκε στο ρυμουλκούμενο του οχήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ως υλικό τεκμήριο 101 κιλά ύποπτης ναρκωτικής ουσίας κάνναβης.

Συνελήφθησαν πολίτες:

- Mico Rexhepi, 58 ετών, κάτοικος Τιράνων και Arben Marku, 45 ετών, κάτοικος Fushë Krujë, για το ποινικό αδίκημα «Διακίνηση ναρκωτικών», που τελέστηκε σε συνεργασία.

Σε συνεργασία με την Εισαγγελία συνεχίζονται οι εργασίες για την πλήρη τεκμηρίωση του γεγονότος και τη δίωξη άλλων προσώπων που εμπλέκονται σε αυτή την εγκληματική ενέργεια.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου