Αλβανοί λαθρέμποροι μεταναστών διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στα κοινωνικά δίκτυα

Αλβανοί λαθρέμποροι μεταναστών διαφημίζουν τις «υπηρεσίες» τους στα κοινωνικά δίκτυα

Αλβανοί λαθρέμποροι χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να διαφημίσουν τη διέλευση της Μάγχης με λέμβους γεμάτες μετανάστες, χρεώνοντας έως και 5.500 λίρες ανά άτομο (περίπου 6.500 ευρώ), σύμφωνα με έρευνα.

Όπως αποκάλυψε το GB News δεκάδες αλβανικοί λογαριασμοί στο TikTok μιλάνε για τη μεταφορά ανδρών, γυναικών και παιδιών από τη Γαλλία στη Βρετανία και μάλιστα διαφημίζουν το... ταξίδι, το οποίο ξεκινά από την Αλβανία και στη συνέχεια μέσω των Βρυξελλών στο Βέλγιο, οδηγούνται στη Γαλλία με στόχο να διασχίσουν τη Μάγχη για να βρεθούν στη Βρετανία.

Μάλιστα οι μετανάστες ενθαρρύνονται να τους στείλουν ένα μήνυμα μέσω WhatsApp με έναν αριθμό επικοινωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στο TikTok περιλαμβάνουν τις ημερομηνίες διελεύσεων καθώς και πλάνα ανθρώπων που φεύγουν από τη Γαλλία και μπαίνουν σε βάρκες.

Οι λογαριασμοί συχνά περιλαμβάνουν φωτογραφίες του Ηνωμένου Βασιλείου, για να αποδείξουν το επιτυχημένο ταξίδι.

Ένα άλλο βίντεο που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα, μεταφρασμένο από τα αλβανικά στα αγγλικά, λέει: «Σήμερα περάσαμε τρεις σχεδίες 60 ατόμων από τη Δουνκέρκη, μόλις με 5.500 £ το άτομο - είμαστε η πιο δυνατή ομάδα στη Γαλλία».

Ένας λογαριασμός πρόσφερε επίσης μια «καλοκαιρινή έκπτωση» σε πελάτες με μειωμένη τιμή £3.500.

Τα βίντεο που έχουν ανέβει κάνουν πολλούς χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να αναρωτιούνται γιατί οι αρχές δεν κάνουν τίποτα να σταματήσουν τις παράνομές διελεύσεις μεταναστών. Μόνο τη Δευτέρα 1η Αυγούστου τουλάχιστον 696 άτομα διέσχισαν τη Μάγχη με μικρά σκάφη - ο υψηλότερος αριθμός σε μια μέρα μέχρι στιγμής φέτος.

Ο αριθμός σημαίνει ότι περισσότεροι από 17.000 έχουν περάσει τη Μάγχη φέτος και ότι το σύνολο των 28.526 από το 2021 είναι πιθανό να ξεπεραστεί.


protothema.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου