Αλβανική προκλητική παρέμβαση στο Κυπριακό

Αλβανική προκλητική παρέμβαση στο Κυπριακό

Παρ’ ότι η Κύπρος και το Κυπριακό κείται πολύ μακράν των ενδιαφερόντων των Τιράνων, η Αλβανία προέβη σε χοντροκομμένες ενέργειες με στόχο τη Λευκωσία. Άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα για να του τρίξει τα δόντια;

Όλα τα’ χαμε, οι αλβανικές παρεμβάσεις στον ΟΗΕ για το Κυπριακό μας έλειπαν. Έγινε κι αυτό όμως. Παρ’ ότι την Αλβανία ουδόλως την αφορά το ζήτημα, τα Τίρανα φαίνεται ότι λειτούργησαν ως «βαποράκι»… αλλότριων συμφερόντων.

Όπως αναφέρει η κυπριακή εφημερίδα, Φιλελεύθερος, «σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, την περασμένη Τετάρτη, 20 Ιουλίου, ο Αλβανός Μόνιμος Αντιπρόσωπος, ζήτησε τον λόγο και ανέπτυξε το θέμα της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων. Ανέφερε ότι θα παρουσιάσει διατύπωση για το διακοινοτικό εμπόριο. Είπε πως εκφράζει την ανησυχία του για εμπόδια που τίθενται (;!) στο εμπόριο (σ.σ. ένθεν κακείθεν της γραμμής Αττίλα). Πρόσθεσε δε πως διαπιστώνονται και καθυστερήσεις στις διελεύσεις από τα οδοφράγματα. Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, που ανέπτυξε το ίδιο αφήγημα και επιχειρηματολογία».

Από που κι ως που τα «κόφτει» τα Τίρανα η «απομόνωση» των κατεχομένων; Όρος που ευρύτατα χρησιμοποιεί η τουρκική πλευρά, ιδιαίτερα όταν θέλει να εγείρει ενστάσεις ως προς την ένταξη της ελεύθερης Κύπρου στην ΕΕ και την εξαίρεση, όπως είναι φυσικό, αφού είναι έδαφος που βρίσκεται υπό κατοχή μετά από στρατιωτική εισβολή, της βόρειας Κύπρου.

Άραγε, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών θα καλέσει τον Αλβανό πρέσβη στην Αθήνα, και «καπάκι» τον Αμερικανό, για να τους τρίξει τα δόντια;

antinews.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου