Μέλη της αποκαλούμενης «Αλβανικής Λεγεώνας» ως μισθοφόροι στην Ουκρανία

Μέλη της αποκαλούμενης «Αλβανικής Λεγεώνας» ως μισθοφόροι στην Ουκρανία

Φωτογραφίες με μέλη της αποκαλούμενης «Αλβανικής Λεγεώνας» και Αλβανοί UCKαδες εντάχθηκαν σε ομάδα ξένων μισθοφόρων στην Ουκρανία, αναφέρουν πηγές σε κοινωνικά δίκτυα. Δεν είναι οι μόνοι αφού Σέρβοι, Σερβοβόσνιοι, και Ρουμάνοι βρίσκονται στην περιοχή με την πλευρά των Ρώσων και των Ουκρανών.

Περιπλέκονται ακόμα πιο πολύ τα πράγματα, όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην Ουκρανία, μετά την επιβεβαίωση της είδησης, ότι Αλβανοί σκληροτράχηλοι μαχητές ευρίσκονται στην Ουκρανία ως μισθοφόροι και πολεμούν εδώ και καιρό τους Ρωσόφωνους, έχοντας διασυνδέσεις με το Ισλαμικό Κράτος.

Υπάρχουν μισθοφόροι από το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη που έχουν μεταφερθεί στο Ντονμπάς και προκειμένου να συμβάλλουν στις μάχες.


Το πρόβλημα στην συγκεκριμένη δράση εντοπίζεται στην μεταφορά του πολέμου στα Βαλκάνια, αφού όλοι αυτοί γυρίζοντας πίσω στις χώρες τους, θα προετοιμαστούν για τον Τρίτο γύρο ενός βαλκανικού πολέμου, ( 1995 πρώτος γύρος και 1999 δεύτερος γύρος).

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Κ. Ζαχάροβα είχε αναφέρει προ ημερών: "Ουκρανικά όπλα θα μεταφερθούν λαθραία στο Κόσοβο, την Αλβανία και τη Β-Ε. Οι αποστολές όπλων στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στην επέκταση της μαύρης αγοράς όπλων, ειδικά στη Δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια. Οι δυτικές χώρες αγνοούν το γεγονός ότι οι αποστολές όπλων με προορισμό την Ουκρανία θα οδηγήσουν σίγουρα στην επέκταση της μαύρης αγοράς όπλων στη Δυτική Ευρώπη και ορισμένα όπλα από την Ουκρανία έχουν ήδη μεταφερθεί λαθραία στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο", προειδοποίησε η εκπρόσωπος του Υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα.

"Πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα εισιτήριο μονής κατεύθυνσης οι χώρες που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία, ενώ πιστεύουν ότι ξεφορτώνονται ξεπερασμένο οπλισμό στην Ουκρανία, αλλά ξεχνούν ότι οι αποστολές όπλων που αποστέλλονται στην Ουκρανία θα οδηγήσουν στην επέκταση της μαύρης αγοράς όπλων, ειδικά στη Δυτική Ευρώπη και τα Βαλκάνια", ανέφερε η ίδια.

Το ενδεχόμενο μιας πολεμικής αντιπαράθεσης Ρωσίας και ΗΠΑ στα Βαλκάνια, δια αντιπροσώπων, είναι κάτι παραπάνω από πιθανή και θα επιφέρει νέες αποσταθεροποιητικές τάσεις, με πιθανή αιτία την Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η Αλβανία, τα Σκόπια, η Βουλγαρία, το Κοσσυφοπέδιο μπορεί να ανήκουν στην Δύση και να καταδίκασαν την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ένα μεγάλο κομμάτι των λαών τους όμως, είναι φιλορώσοι, και σε μια βαλκανική αντιπαράθεση όλα είναι πιθανά, αφού όλες αυτές οι χώρες, έχουν στο εσωτερικό τους άλυτα προβλήματα , ενώ μια μεγάλη μερίδα πολιτών δεν θέλουν την δύση, και όταν έρθει η ώρα της κρίσης, θα δούμε ακόμα και εξεγέρσεις, σύμφωνα με έγκυρους δυτικούς αναλυτές, που γνωρίζουν πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις.

Η Σερβία τηρεί επίσημα στάση ουδετερότητας, αλλά ανεπίσημα είναι με την Μόσχα αφού μόνο από εκεί αναμένει στρατιωτική στήριξη έχοντας νωπή ακόμη την επίθεση του ΝΑΤΟ το 1999 και τις συνέπειες της στην χώρα.

Το Βελιγράδι λαμβάνει δωρεάν κατά διαστήματα ρωσικά όπλα ( άρματα μάχης Τ-72Β-ελικόπτερα, MIG-29), ενώ λαμβάνει φυσικό αέριο στη χαμηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη, την στιγμή που ΕΕ "βογκάει" από τώρα για τον επερχόμενο χειμώνα.

Αφήσαμε τελευταίους τους Αλβανούς που θέλουν ένωση με το "κράτος" του Κοσσυφοπεδίου, αλλά προς το παρόν αυτό είναι αδύνατο λόγου του άρθρου 1244 του ΟΗΕ και την εγγύηση της Μόσχας σε αυτό το ψήφισμα, αφού οι Ρώσοι είναι ικανοί, πριν μπουκάρουν στην σερβική Βοσνία για να βοηθήσουν τον Ντόντικ ( σε περίπτωση εισόδου χωρίς σερβική ψήφο στο ΝΑΤΟ), να ξαναμπουκάρουν στο Κοσσυφοπέδιο, όπως είχαν κάνει το 1999, όταν είχαν καταλάβει το αεροδρόμιο της Πρίστινα από Βρετανούς και Γάλλους.

Εκτιμάται ότι πραγματικά η "φωτιά" στην Ουκρανία, πολύ πιθανό να μεταδοθεί στα Βαλκάνια ( Κοσσυφοπέδιο-Βοσνία) με μια τρομερή πολεμική σύγκρουση που θα "πιαστεί πάνω" από τα ελληνικά βόρεια σύνορα, και αυτό απασχολεί την χώρα μας, που δεν θέλει να ανοίξει ένα ακόμη μέτωπο.


pentapostagma.gr

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου