Ο 'Ελληνας επιχειρηματίας που δημιούργησε τη θρυλική μάρκα παγωτού στο Σικάγο

Ο 'Ελληνας επιχειρηματίας που δημιούργησε τη θρυλική μάρκα παγωτού στο Σικάγο

Το θρυλικό παγωτό Dove Bar δημιουργήθηκε από τον Έλληνα μετανάστη Leo Stefanos στο Σικάγο του Ιλινόις το 1956, φέρνοντας λίγη γλυκύτητα στη νότια πλευρά της Windy City - και τελικά σε ολόκληρη τη χώρα.

Μια μέρα, ο Στέφανος είδε τον γιο του, τον Μάικ, να κυνηγάει ένα φορτηγό παγωτού σε έναν πολυσύχναστο δρόμο και ορκίστηκε αμέσως ότι θα έφτιαχνε ένα νόστιμο, νέο παγωτό που θα μπορούσε να απολαύσει με ασφάλεια στο δικό του κατάστημα.

Το Dove Bar γεννήθηκε «ως απάντηση στο ότι ο αδερφός μου και εγώ τρελαινόμαστε κάθε φορά που ακούγαμε τα κουδούνια του φορτηγού με παγωτό», είπε ο Μάικ Στέφανος στο Chicago Tribune χρόνια αργότερα. «Ο πατέρας μου ήταν απογοητευμένος. Έφτιαχνε φρέσκα γλυκά και παγωτό κάθε μέρα και κυνηγούσαμε φορτηγά παγωτού».

Ο Στέφανος πέρασε μήνες φτιάχνοντας παγωτά και βουτώντας τα στη σοκολάτα. Τελικά, έφτασε στο σωστό αποτέλεσμα: δημιουργήθηκε το συγκλονιστικό Dove Bar.

Οι μπάρες παγωτού με σοκολάτα πωλούνταν αρχικά μόνο στην περιοχή του Σικάγο για 15 σεντς. Το 1977, ο Λέων Στέφανος πέθανε και ο Μάικ ανέλαβε την επιχείρηση του πατέρα του.

Το Dove Bar επεκτείνεται από ακτή σε ακτή
Μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, πάνω από ένα εκατομμύριο Dove Bar πωλούνταν μέσα σε ένα χρόνο από πλανόδιους πωλητές σε παιδιά και ενήλικες, από ακτή σε ακτή σε όλες τις ΗΠΑ.

Το 1984 ο Mike πήγε το Dove Bar στο Fancy Foods Show στην Ουάσιγκτον, DC, και οι παραγγελίες άρχισαν να υπερχειλίζουν. Μέσα σε τρεις μήνες, τα Dove Bars αποστέλλονταν σε 3.500 σούπερ μάρκετ σε όλη τη χώρα.

Η προσφορά για μαζική παραγωγή του παγωτού ήρθε τελικά από τον Richard Zacharras, έναν 73χρονο ντόπιο χρηματοδότη που, μετά από παρότρυνση της σοκολατολάτρη συζύγου του, δοκίμασε το πρώτο του Dove Bar.

Η εταιρεία ιδρύθηκε τον Μάρτιο του 1985, με κόστος εκκίνησης περίπου 2 εκατομμύρια δολάρια. Σήμερα, η παραγωγή φτάνει τις 92.000 χειροποίητες μπάρες την ημέρα στο εργοστάσιο Burr Ridge των 13.000 τετραγωνικών ποδιών. Υπάρχουν 117 άτομα που εργάζονται σε τρεις βάρδιες κάθε μέρα σε μια προσπάθεια να καλύψουν τη ζήτηση των παντοπωλείων, των εξειδικευμένων καταστημάτων και των πλανόδιων πωλητών σε όλη τη χώρα για το ακαταμάχητο κέρασμα.

Το Dove Bar αγοράστηκε από την Mars Incorporated το 1986. Όπως σημειώνεται στην ιστοσελίδα της: «Η Mars βλέπει δυνατότητες στο Dove Bar και καλωσορίζει την επιχείρηση του Στέφανου στην οικογένειά της."

Από τότε έχει επεκταθεί σε διάφορες γεύσεις παγωτού και μπάρες σοκολάτας. Ωστόσο, όλα ξεκίνησαν, όπως κάνουν τόσες επιτυχημένες επιχειρήσεις, με έναν Έλληνα μετανάστη στην Αμερική.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου