Μπερίσα: Με το νέο δικαστικό χάρτη οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη

Μπερίσα: Με το νέο δικαστικό χάρτη οι πολίτες δεν έχουν πρόσβαση στη δικαιοσύνη

Σε δελτίο τύπου, ο αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα είπε ότι ο νέος δικαστικός χάρτης αποτελεί άρνηση πρόσβασης των Αλβανών πολιτών στο δικαστικό σύστημα.

Είπε ότι 18 δικαστήρια έχουν κλείσει σε όλη τη χώρα και ότι αυτό σημαίνει ότι πολλοί πολίτες πρέπει να διανύσουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να έχουν πρόσβαση στο δικαστήριο.

Ο Μπερίσα πρόσθεσε ότι αυτό αυξάνει τα έξοδά τους και τόνισε ότι μια τέτοια απόφαση συνιστά σοβαρή παραβίαση δικαιωμάτων.

Μπερίσα: Η ψευδο μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και ο έλεγχος για το κυνήγι μαγισσών, μείωσε στο μισό εισαγγελείς και δικαστές και τέθηκε υπό τον έλεγχο της εκτελεστικής εξουσίας. Ο Έντι Ράμα διέταξε με πολιτική πράξη το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του κόμματος να κλείσει 18 δικαστήρια σε όλη τη χώρα. Έτσι, με τον χάρτη του Ράμα κλείνουν 9 πρωτοδικεία σε 9 πόλεις, απαγορεύοντας την πρόσβαση στους πολίτες.

Κλειστά 4 διοικητικά δικαστήρια. 5 εφετεία έκλεισαν και μένει μόνο το εφετείο των Τιράνων, μια πρακτική που απέτυχε τελείως γιατί αποδείχτηκε το 1999. Με αυτή την απόφαση επιβάλλονται έξοδα και ταλαιπωρίες σε κατοίκους πολλών πόλεων που πρέπει να κάνουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για τα δικαστήρια. Οι πολίτες όλων των πόλεων που πρέπει να έρθουν στα Τίρανα τιμωρούνται επίσης. Αυτοί οι άνθρωποι στερούνται εκ των πραγμάτων πρόσβαση στο δικαστικό σύστημα. Πρόκειται για σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου