Οι Χειμαρριώτες κέρδισαν τις εντυπώσεις στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

Οι Χειμαρριώτες κέρδισαν τις εντυπώσεις στην παρέλαση της Νέας Υόρκης

Η πιο γνωστή Λεωφόρος στον κόσμο, η 5η Λεωφόρος του Μανχάταν, ντύθηκε στα γαλανόλευκα για την ετεροχρονισμένη Παρέλαση του Ελληνισμού για την Επέτειο της έναρξης του αγώνα για την Εθνική Παλιγγενεσία!

Σύλλογοι, Εκκλησίες, Οργανισμοί και πολλοί χιλιάδες ομογενείς συμμετείχαν στην φετινή Παρέλαση που κέρδισε τα βλέμματα της κοινής γνώμης!

Ο Σύλλογος Χειμαρριωτών Νέας Υόρκης «Σπύρος Σπυρομήλιος» έδωσε και φέτος το βροντερό παρών στην εκδήλωση, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους θεατές που βρίσκονταν εκεί. Η Σημαία της Βορείου Ηπείρου κυμάτιζε περήφανη καθ' όλη την διαδρομή των μελών του Χειμαρριώτικου Συλλόγου κερδίζοντας το έντονο χειροκρότημα την ώρα που το σύνθημα για την Ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου δονούσε την ατμόσφαιρα.

Στο τμήμα της Χειμάρρας συμμετείχαν μέλη τόσο από την Νέα Υόρκη όσο και από το Νιου Τζέρσει, και μάλιστα αυτό που έντονα σχολιάστηκε ήταν η νεολαία που συμμετείχε και έδωσε το μήνυμα ότι ο αγώνας βρίσκεται σε καλά χέρια και υπάρχει συνέχεια για το μέλλον.

Δεν ήταν όμως μόνοι τα μέλη του Συλλόγου Χειμαρριωτών που συμμετείχαν στην Παρέλαση, καθώς οι περήφανοι Χειμαρριώτες των ΗΠΑ ένιωσαν ότι είχαν στο πλευρό τους το πνεύμα του ήρωα Κωνσταντίνου Κατσίφα και του Αριστοτέλη Γκούμα! Εξάλλου πριν 3 χρόνια, η θρυλική Σημαία του Κατσίφα είχε καθηλώσει τους Έλληνες της Νέας Υόρκης, όταν την έφεραν και παρέλασαν μαζί της οι συγγενείς του δολοφονημένου ήρωα!

Οι Χειμαρριώτες αφιέρωσαν την φετινή συμμετοχή τους στον Πέτρο Γαλάτουλα, πρώην Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων της Νέας Υόρκης, ο οποίος είχε αφιερώσει την ζωή και το έργο του στα Εθνικά μας θέματα και κυρίως στην Βόρειο Ήπειρο και παρά το γεγονός ότι δεν είχε καταγωγή από τα μέρη μας, ο ίδιος πάντοτε παρέλαυνε μαζί με τον Σύλλογο Χειμάρρας ΝΥ προτρέποντας και τους επίσημους προσκεκλημένους από την Ελλάδα να συμμετέχουν μαζί του!

Μάλιστα θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε όλες τις εκδηλώσεις που προηγήθηκαν της Παρέλασης και σε πολλές ομιλίες υπήρξε άμεση αναφορά και ανάδειξη του αγώνα για την Βόρειο Ήπειρο.

Οι Χειμαρριώτες συνεχίζουν το εθνικής σημασίας έργο τους με μία σειρά από άλλες δράσεις που σκοπό έχουν την ανάδειξη των προβλημάτων της Χειμάρρας αλλά και την ανάδειξη της πολιτιστικής, θρησκευτικής και τουριστικής αξίας της περιοχής. Η Χειμάρρα έχει άξιους πρεσβευτές στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, τους απόδημους που μπορεί να έφυγαν από την Χειμάρρα αλλά η Χειμάρρα δεν έφυγε ποτέ από μέσα τους.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου