Στο Κόσοβο η επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ελλάδας, Ελένη Βακάλη

Στο Κόσοβο η επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ελλάδας, Ελένη Βακάλη

Η Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Βιόσα Οσμάνι, δέχθηκε χθες σε μια εισαγωγική συνάντηση τη νέα επικεφαλής του Γραφείου Διασύνδεσης της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρέσβειρα Ελένη Βακάλη.

Η Οσμάνι καλωσόρισε την Ελληνίδα Πρέσβη και μετέφερε την ετοιμότητα των θεσμικών οργάνων του Κοσσυφοπεδίου για εμβάθυνση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών μέσω της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του τουρισμού και των επενδύσεων.

Ακόμη επαίνεσε τη δημιουργία σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Ελλάδας, τονίζοντας ότι οι θεσμοί τους δεσμεύονται να επεκτείνουν και να εντείνουν τις σχέσεις σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας διπλωματικών σχέσεων και της συνεργασίας στη διαδικασία ένταξης στις δομές. ως βασική προτεραιότητα του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Προεδρίας, στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πολιτική κατάσταση και η κατάσταση ασφαλείας στην ευρωπαϊκή ήπειρο, οπότε η Οσμάνι επιβεβαίωσε τη δέσμευση του Κοσσυφοπεδίου για ειρήνη και σταθερότητα, καλώντας την ανάγκη οι δημοκρατίες να σταθούν ενωμένες ενάντια στις αποσταθεροποιητικές τάσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Τέλος, Οσμάνι και Βακάλη συμφώνησαν να αυξήσουν τη διοργανική συνεργασία και επικοινωνία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Το τελευταίο διάστημα η Ελλάδα έχει αυξήσει έντονα τις επαφές της με τους Κοσοβάρους, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει στην αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου