Ο Ράμα «επιτίθεται» στους δημάρχους του για τα αυθαίρετα στα παράλια

Ο Ράμα «επιτίθεται» στους δημάρχους του για τα αυθαίρετα στα παράλια

Θέση για τους δημάρχους στην Αλβανία, οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι στελέχη του Σοσιαλιστικού Κόμματος της χώρας, πήρε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα.

Ο ίδιος καταλογίζει ευθύνες για τα αυθαίρετα έργα στα παράλια της χώρας. Ο Ράμα τόνισε πως ενόψει της νέας εκλογικής ατζέντας σχετικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αλβανία, δεν θα περιμένει την Ειδική Δομή κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) να ασκήσει δίωξη στους δημάρχους του, που επιτρέπουν την ανέγερση παράνομων έργων.

«Γι αυτό το λόγο ο δήμαρχος που είναι μέλος του ΣΚ, τα ρέστα τα κρατάμε εμείς, τα ρέστα τα κρατάει το ΣΚ εδώ στην αρχή των εργασιών και στο μέτωπο της μάχης.

Για ποιο λόγο θα πρέπει να ασχοληθεί η Αστυνομία, η Επιθεώρηση, μια μεγάλη δύναμη ανθρώπων για να πάνε στα παράλια να διορθώσουν τις ζημιές των δημάρχων, όπου σήμερα κτίζονται εδώ – κι εκεί χωρίς άδειες στα παράλια της Αλβανίας.

Μόλις γυρνά την πλάτη η αστυνομία και η επιθεώρηση από το κέντρο, είναι μερικοί δήμαρχοι που συνεχίζουν το χαβά τους, είναι αδιανόητο αυτό, και εάν δεν θα ήμουνα σε αναμονή της SPAK να κάνει δουλειά και να θέσει μια σειρά από προτεραιότητες, θα ήμουν εγώ που θα έκανε την καταγγελία σήμερα», είπε ο Ράμα.

«Όπως φαίνεται κάποιοι δήμαρχοι, οι οποίοι εντάχθηκαν στην εκλογική αναμέτρηση χωρίς αντίπαλο, συνεχίζουν να στέκονται στην αρχηγία του δήμου, λες και δεν υπάρχει αντιπάλους, λες και δεν υπάρχει ακαθαρσία.

Η Αλβανία θα πρέπει να κλείσει αυτό το κεφάλαιο ντροπής. Μια μερίδα των δημάρχων δεν είναι καθόλου υπεύθυνη γι αυτήν τη διαδικασία. Δεν θέλω τους κατονομάσω, αυτοί το ξέρουν μόνοι τους», τόνισε ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Αν και ο Ράμα δεν αναφέρει συγκεκριμένα ονόματα δημάρχων στα παράλια της χώρας, πιθανόν να αναφέρεται στον νυν δήμαρχο Χιμάρας, τον οποίο έχει κατηγορήσει δημόσια στο παρελθόν για διάφορες αυθαιρεσίες και κυρίως για το θέμα των απορριμμάτων στον Δήμο Χιμάρας. Ωστόσο σχετικά με την ανέγερση αυθαιρέτων στα παράλια, φαίνεται να έχει ορίσει ο ίδιος την «νόμιμη» καταπάτηση μέσω των Στρατηγικών Επενδυτών του.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου