Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank κατετάγη στην ουκρανική πολιτοφυλακή, αφού έφυγε από την Ρωσία

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank κατετάγη στην ουκρανική πολιτοφυλακή, αφού έφυγε από την Ρωσία

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank Ίγκορ Βαλαμπούγεφ ανακοίνωσε ότι έφυγε από την Ρωσία και κατετάγη στην πολιτοφυλακή του Κιέβου. Τις σχετικές δηλώσεις έκανε σε συνέντευξή του στον ιστότοπο The Insider.

Ο Βαλαμπούγεφ δήλωσε ότι δεν μπορούσε να βρίσκεται περισσότερο στην Ρωσία: «Ως προς την εθνικότητα μου είμαι Ουκρανός, γεννήθηκα στην Αχτίρκα, δεν μπορούσα περισσότερο να παρακολουθώ από μακριά, το τι κάνει η Ρωσία στην πατρίδα μου... Ήρθα με το όπλο στο χέρι να υπερασπίσω την πατρίδα μου...» , λέει ο Βαλαμπούγεφ στην συνέντευξη του.

«Η επίσκεψη μου είναι σαν μετάνοια, θέλω να απαλλαγώ από το ρωσικό μου παρελθόν. Θέλω να μείνω στην Ουκρανία έως την νίκη».

Ο αντιπρόεδρος της Gazprombank, αναφέρει ότι ο πατέρας του επί ένα μήνα ζούσε σ' ένα σκοτεινό υπόγειο, ενώ χαρακτήρισε τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία «διεθνές έγκλημα».

Ο Βαλαμπούγεφ δηλώνει επίσης ότι για περισσότερο από έξι χρόνια εργαζόταν στην Gazprombank, ενώ πριν επί 16 χρόνια ήταν συνεργάτης της Gazprom «από τα οποία εννιά χρόνια στην ουσία ήμουν επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου».

Ο Βαλαμπούγεφ εξέφρασε την άποψη του για τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ. «Δεν γνωρίζω με τι ασχολούνταν, ποτέ δεν τον είχα γνωρίσει και τίποτα δεν είχα ακούσει για αυτόν πριν. Επίσης ξέρω ότι τη στιγμή της δήθεν αυτοκτονίας του ήταν ενεργός πρώτος αντιπρόεδρος της Gazprombank. Δεν πιστεύω ότι θα σκότωνε την γυναίκα του και την κόρη του, πιστεύω ότι αυτό ήταν σκηνοθετημένο. Γιατί; Είναι δύσκολο να ειπωθεί. Ίσως να γνώριζε κάτι και να συνιστούσε κάποιο κίνδυνο».

Στις 21 Απριλίου στην Ισπανία βρέθηκαν νεκροί ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας φυσικού αερίου Novatec Σεργκέι Προτοσένια, η γυναίκα του Νατάλια και η 18χρονη κόρη τους. Στα σώματα της μητέρας και της κόρης υπήρχαν τραύματα από μαχαίρι, ενώ ο πατέρας βρέθηκε κρεμασμένος στο κήπο του σπιτιού τους. Δίπλα βρέθηκαν ένα τσεκούρι και ένα μαχαίρι με ίχνη αίματος. Στις 18 Απριλίου στη Μόσχα βρέθηκαν νεκροί, ο πρώην αντιπρόεδρος της Gazprombank Βλαντισλάβ Αβάγεφ, η σύζυγός του και η 13χρονη κόρη τους. Στα σώματα όλων εντοπίσθηκαν τραύματα από πυροβόλο όπλο.

Πηγές: (με πληροφορίες από Ukrinform και The insider)

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου