Προσαγωγή του Ράμα στη Γερμανία για παραβίαση των αντι - COVID μέτρων

Προσαγωγή του Ράμα στη Γερμανία για παραβίαση των αντι - COVID μέτρων

Το γερμανικό μέσο «Spiegel.de» γράφει σήμερα ότι η Ομοσπονδιακή Αστυνομία συνόδευσε τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης Έντι Ράμα «μετά τη διαμάχη για τη διατήρηση της μάσκας κατά του κορωνοϊού στο αεροπλάνο της Lufthansa».

«Ο Έντι Ράμα προκάλεσε σκάνδαλο στο αεροπλάνο της Lufthansa, κατά τη διάρκεια του τέταρτου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού. Ο Αλβανός πρωθυπουργός δεν ήθελε να φορέσει μάσκα. Όταν ο πιλότος απέτυχε να επιλύσει τη σύγκρουση, ήρθε η αστυνομία»

«Σύμφωνα με τους επιβάτες του αεροπλάνου, ο αρχηγός της αλβανικής κυβέρνησης αρνήθηκε τόσο έντονα να μην φορέσει την ιατρική προστατευτική μάσκα που ορίζεται από τους κανόνες της πανδημίας Covid πριν από την αναχώρηση του αεροπλάνου από τη Φρανκφούρτη για το Ντιτρόιτ, σε σημείο το πλήρωμα του αεροπλάνου να καλέσει τον καπετάνιο για βοήθεια. Ωστόσο, καθώς δεν μπόρεσε επίσης να πείσει τον αρχηγό της αλβανικής κυβέρνησης για τη γενική υποχρέωση να φοράει μάσκα FFP2 ή χειρουργική μάσκα αντί για υφασμάτινη μάσκα, ο Ράμα συνοδευόταν από την ομοσπονδιακή αστυνομία», γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ.

«Ο επικεφαλής της Lufthansa Carsten Spohr ανέφερε πρόσφατα το περιστατικό σε συνέντευξή του στο Spiegel. Αν και ο επικεφαλής της αεροπορικής εταιρείας δεν ανέφερε το όνομα του Ράμα, τόνισε ότι δεν υπήρχε προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά την υποχρέωση να φοριέται μάσκα - ούτε καν για έναν πρωθυπουργό», αναφέρει το δημοσίευμα των γερμανικών ΜΜΕ.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου