Αλβανία: Σύλληψη 32 αστυνομικών στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Αλβανία: Σύλληψη 32 αστυνομικών στα σύνορα με το Κοσσυφοπέδιο

Στη σύλληψη 32 αστυνομικών προχώρησαν οι αρχές της Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για κατάχρηση εξουσίας.

Συγκεκριμένα πρόκειται για 32 συνοριοφύλακες οι οποίοι συνελήφθησαν με εντολή της Ειδικής Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς και του Οργανωμένου Εγκλήματος (SPAK) με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της κατάχρησης εξουσίας.

Η επιχείρηση σύλληψής τους έγινε μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Αλβανίας. Επισήμως, η SPAK ανέφερε ότι μετά από έρευνα ενός έτους, έχουν εκδοθεί 34 εντολές για επιβολή μέτρων ασφαλείας, εκ των οποίων οι 32 αφορούν αστυνομικούς που έχουν ασκήσει διάφορες αρμοδιότητες στη Διεύθυνση Συνόρων και Μετανάστευσης της πόλης Κούκες.

Επίσης οι έρευνες έδειξαν ότι αστυνομικοί λάμβαναν αρκετά χρηματικά ποσά από διάφορα άτομα που εισέρχονταν στο έδαφος του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με την SPAK, οι ανωτέρω διέπραξαν ποινικά αδικήματα σε συνεργασία, λαμβάνοντας από 10 έως 100 ευρώ σε άτομα που είχαν παράνομα αντικείμενα ή δεν συμπλήρωναν τα απαραίτητα έγγραφα για να περάσουν τα σύνορα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί συγκέντρωναν από κοινού τα χρήματα, και στο τέλος τα μοίραζαν μεταξύ τους.

Επισήμως, η SPAK αναφέρει ότι έχουν καταγραφεί 312 επεισόδια διαφθοράς αστυνομικών. Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τις αρχές του Κοσσυφοπεδίου, σε συνέχεια της δράσης «Σημείο», όπου η Αστυνομική Επιθεώρηση του Κοσσυφοπεδίου έφθασε στο συνοριακό σημείο στη Βέρμιτσα, αφού εντόπισε αστυνομικούς ύποπτους για εμπλοκή σε περιστατικά διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, στις 14 Μαρτίου, η Αστυνομία και η SPAK συνέλαβαν συνολικά 48 αστυνομικούς.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου