Το State Department για τη βίαιη διαμαρτυρία Μπερίσα στα Τίρανα

Το State Department για τη βίαιη διαμαρτυρία Μπερίσα στα Τίρανα

Το Γραφείο Προξενικών Υποθέσεων στο State Department αντέδρασε σχετικά με τη βίαιη διαμαρτυρία που πραγματοποίησε χθες ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος στα Τίρανα.

Μέσω ανάρτησης ειδοποιούνται οι πολίτες να αποφύγουν την περιοχή που έγινε η διαμαρτυρία καθώς και να τηρούν σε εγρήγορση για άλλες πιθανές συγκεντρώσεις που ενδέχεται να λάβουν χώρα και σε άλλες περιοχές της πόλης.

«Αμερικανοί πολίτες αναφέρονται ότι η διαμαρτυρία στα κεντρικά του Δημοκρατικού Κόμματος έχει κλιμακωθεί σε σφοδρή βία, με περιστατικά σωματικής βίας και δακρυγόνων. Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή γύρω από τα κεντρικά γραφεία του Δημοκρατικού Κόμματος και να γνωρίζουν τα περιβάλλοντα όπου μπορεί να συμβούν περιστατικά σε άλλα σημεία της πόλης.

Συνιστάται στους Αμερικανούς πολίτες να αποφεύγουν μεγάλες συγκεντρώσεις στην πόλη. Ενώ πολλές μεγάλες δημόσιες εκδηλώσεις μπορούν να πραγματοποιηθούν ειρηνικά, ορισμένες καταστάσεις μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και απρόβλεπτα και οι συμμετέχοντες μπορούν να μετακινηθούν σε άλλα μέρη της πόλης.

Παρακολουθήστε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και ακολουθήστε τις οδηγίες των τοπικών αρχών επιβολής του νόμου» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του ίδιου του Μπερίσα, αναμένεται να λάβουν χώρα και άλλες διαμαρτυρίες, ωστόσο δεν έχει διευκρινιστεί το πότε.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου