Αλβανία: Εγκατάσταση Αρχηγείου Αμερικανικής Εμπροσθοφυλακής

Αλβανία: Εγκατάσταση Αρχηγείου Αμερικανικής Εμπροσθοφυλακής

Ο Αρχηγός της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων στην Ευρώπη, Υποστράτηγος Ντέιβιντ Τάμπορ, με έδρα τη Στουτγάρδη της Γερμανίας δήλωσε ότι η αμερικανική Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων στην Ευρώπη ανακοίνωσε την εγκατάσταση αρχηγείου εμπροσθοφυλακής στα Τίρανα, ενώ υποστήριξε ότι θα βρεθούν στα Τίρανα για να απαντήσουν στις απειλές.

«Η ικανότητα να κινείται και να εκπαιδεύεται γρήγορα εντός των Βαλκανίων, σε στενό συντονισμό με άλλες συμμαχικές και εταιρικές δυνάμεις, έκανε την Αλβανία την καλύτερη τοποθεσία για αυτήν την προσπάθεια. Η SOCEUR είναι μοναδικά δεσμευμένη στην ενίσχυση των σχέσεών μας με τους συμμάχους και τους εταίρους για την αντιμετώπιση της κακόβουλης επιρροής, την οικοδόμηση διαλειτουργικότητας, την ταχεία ανταπόκριση σε αναδυόμενες απειλές και, εάν είναι απαραίτητο, για την καταπολέμηση της επιθετικότητας».

Επιπλέον, η ίδια η αμερικανική διοίκηση διευκρίνισε ότι η ίδρυση αυτού του αρχηγείου κατέστη δυνατή ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την αλβανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζουμε ότι η Αλβανία φιλοξένησε την νατοϊκή στρατιωτική άσκηση «Defender Europe 21» και έχει ζητήσει επίσημα μέσω του υπουργού Νίκο Πελέσι να διεξαχθεί ξανά το «Defender 22».

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, αυτή η κίνηση σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, φέρνει τον αμερικανικό στρατό όσο το δυνατόν πιο κοντά σε χώρες που κινδυνεύουν από σύγκρουση, όπως η Ρωσία από τη μία με τις συγκρούσεις γύρω της και από την άλλη με τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή με την κρίση των μεταναστών και ενώ η Τουρκία είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου