Η Αλβανία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Green Pass στους χώρους εστίασης

Η Αλβανία ετοιμάζεται να εφαρμόσει το Green Pass στους χώρους εστίασης

Σε νέες αλλαγές λόγω της πανδημίας προχωρά και η Αλβανία, καθώς τα κρούσματα του COVID-19 αυξάνονται, ενώ οι εμβολιασμοί στην χώρα έχουν μειωθεί κατά 40%.

Η Αλβανίδα υπουργός Υγείας Ogerta Manastirliu, σε χθεσινές της δηλώσεις ανέφερε πως και η Αλβανία θα εφαρμόσει το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID-19 (Green Pass) για όσους επιθυμούν να εισέλθουν σε χώρους μαζικής εστίασης, καφετέριες μπαρ κ.λπ.

«Αξιολογούμε τη δυναμική της πανδημίας. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε την εξέλιξη των λοιμώξεων. Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι, ακόμη και η ρύθμιση Green Pass είναι μία από αυτές. Το έχουμε αποφασίσει για τους φοιτητές και έχει αυξηθεί ο αριθμός όσων έχουν εμβολιαστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα νέα δεδομένα φυσικά και συμπεριλαμβάνουν και τους χώρους όπου διαβιοί η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της χώρας, με μεγάλο μέρος του πληθυσμού της να έχει εμβολιαστεί, ωστόσο η δυσχερής αντιμετώπιση όσων ασθένησαν από κορωνοϊό στην Αλβανία, έχει επηρεάσει έντονα την κατάσταση και έτσι τα μέλη της εμφανίζονται πιο προσεκτικά από ποτέ.

Μέχρι στιγμής τα μέτρα που ισχύουν στην Αλβανία, αφορούν την χρήση μάσκα σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, την απαγόρευση κυκλοφορίας μέχρι τις 11 το βράδυ και την είσοδο στην χώρα σε εμβολιασμένους ή σε όσους φέρουν μαζί τους rapid test (έως 72 ώρες) ή P.C.R.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου