Ελληνική παρέλαση στην Γερμανία με Άγημα Ευζώνων, Προεδρική Φρουρά και 59 ομογενειακούς φορείς

Ελληνική παρέλαση στην Γερμανία με Άγημα Ευζώνων, Προεδρική Φρουρά και 59 ομογενειακούς φορείς

Σήμερα Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021 θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ελληνική παρέλαση στη Γερμανία και συγκεκριμένα στη Στουτγάρδη με τη συμμετοχή 59 ομογενειακών φορέων.

Στην παρέλαση, θα συμμετέχει Άγημα Ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς από την Ελλάδα, ενώ αναμένεται να παρελαύνουν ελληνικά σχολεία, πολιτιστικοί σύλλογοι και ελληνικές κοινότητες από το Κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη φορά που άγημα ευζώνων θα συμμετέχει σε παρέλαση στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οργανωτικής επιτροπής «η πραγματοποίηση μιας παρέλασης σε ευρωπαϊκή πόλη εκτός Ελλάδας, στα πρότυπα παρελάσεων σε άλλες ηπείρους, υπήρξε ανέκαθεν επιθυμία πολλών ομογενών. Στο κρατίδιο της Βάδης Βυρτεμβέργης ζουν και δραστηριοποιούνται γύρω στους 200.000 Έλληνες. Πάνω από 70 ελληνικοί σύλλογοι (τόσο γονέων και κηδεμόνων όσο και πολιτιστικοί και κοινότητες) κρατούν ζωντανό τον πολιτισμό της πατρίδας μας, ζώντας 2.000 χιλιόμετρα μακριά από αυτήν. Το 2021,με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, αποφασίστηκε αυτή η επιθυμία τόσων χρόνων να πάρει σάρκα και οστά. Όλοι οι Έλληνες της Γερμανίας θα συναντηθούμε σε μια παρέλαση που προβλέπεται μεγαλειώδης, την πρώτη τέτοιου είδους που θα πραγματοποιηθεί επί ευρωπαϊκού εδάφους, για να βγάλουμε την πατρίδα μας στο φως και να σηκώσουμε την Ελλάδα μας «λίγο ψηλότερα».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου