Ξεκίνησε η δική των ηγετικών στελεχών του UCK στην Χάγη

Ξεκίνησε η δική των ηγετικών στελεχών του UCK στην Χάγη

Η πρώτη συνεδρίαση της δίκης στη Χάγη κατά του ηγετικού στελέχους του UCK, Σαλίχ Μουσταφά ξεκίνησε χθες στις 15 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσαν την Τρίτη τα Ειδικά Επιμελητήρια του Κοσσυφοπεδίου.

Ο Μουσταφά κατηγορείται για αυθαίρετη κράτηση, σκληρή μεταχείριση, βασανιστήρια και μια δολοφονία κρατουμένου. Αυτά τα εγκλήματα είναι ύποπτα ότι διαπράχθηκαν στον τόπο κράτησης στο Zllash στο Κοσσυφοπέδιο, τον Απρίλιο του 1999.

Αν και ο ίδιος δήλωσε αθώος για τα αδικήματα που φέρεται να διέπραξε, στα Ειδικά Τμήματα στη δίκη κατά του Μουσταφά, έχουν φθάσει 16 μάρτυρες, 15 από τους οποίους θα καταθέσουν και στην αίθουσα του δικαστηρίου.

«Η Εφορευτική Επιτροπή έχει προγραμματίσει αρκετές ακροάσεις για τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο και οι δικαστές ανακοίνωσαν ότι η Εισαγγελία θα έχει στην διάθεσή της 87 ώρες για να παρουσιάσει τα αποδεικτικά της στοιχεία», γράφει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτός από τον Μουσταφά, αναμένεται να κατατεθούν μηνύσεις εναντίον του πρώην προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι, του πρώην ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος του Κοσσυφοπεδίου Καντρί Βεσέλι, του πρώην μέλους του Γενικού Επιτελείου του UCK, Ρετζέπ Σελίμι και του πρώην εκπροσώπου του UCK, Γιάκουπ Κράσνικι.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου