Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος «Ο Σταυρός μας εμπνέει, για να ενισχύσουμε την αγάπη μας για τον Θεό»

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος «Ο Σταυρός μας εμπνέει, για να ενισχύσουμε την αγάπη μας για τον Θεό»

Σήμερα 14 Σεπτεμβρίου, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου, ημέρα κατά την οποία ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Ηράκλειος τον 7ο μ. Χ. αιώνα, ύψωσε τον Τίμιο Σταυρό που η Αγία Ελένη βρήκε το 326 στους Αγίους Τόπους, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος λειτούργησε στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως στα Τίρανα.

Μαζί του επίσης λειτούργησαν ο Μητροπολίτης Αμαντίας Ναθαναήλ, ο Επίσκοπος Βύλιδος Άστειος, καθώς και οι κληρικοί της Αρχιεπισκοπής.

Στο τέλος της Λειτουργίας, ο Μακαριώτατος μίλησε στους πιστούς για τη σημασία και τους συμβολισμούς της γιορτής. Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι: «Και πάλι η Εκκλησία μας, μας καλεί να σηκώσουμε τον Σταυρό του Θεού μέσα στην καρδιά και το μυαλό μας. Σήμερα, όπως και στην αρχαιότητα, υπάρχουν εκείνοι για τους οποίους ο Σταυρός είναι σκάνδαλο ή ανοησία. Αλλά για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς παραμένει ο Θεός της δύναμης και ο Θεός της σοφίας. Με την προϋπόθεση ότι αυτός ο Σταυρός μας εμπνέει πάντα, για να ενισχύσουμε την αγάπη μας για τον Θεό και για τις εικόνες Του – τους άλλους ανθρώπους ... Για εμάς τους Ορθόδοξους Χριστιανούς, η Θεία Λειτουργία δεν είναι απλώς μια ανάμνηση αυτού που συνέβη στον Σταυρό, αλλά μια νέα εμπειρία αυτού του γεγονότος ...

Επίσης, ας φροντίσουμε ότι σε αυτήν την περίοδο πόνου που προκάλεσε η πανδημία, με συμπόνια, με προσευχές, με την αγάπη μας, να ανακουφίσουμε τον πόνο, τον πόνο των αδελφών μας που βρίσκονται υπό το πλήγμα αυτής της πανδημίας».

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου