Στα Σκόπια έφτασαν οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες

Στα Σκόπια έφτασαν οι πρώτοι Αφγανοί πρόσφυγες

Η πρώτη ομάδα πολιτών από το Αφγανιστάν έφτασε σήμερα στο διεθνές αεροδρόμιο των Σκοπίων της Βόρειας Μακεδονίας, όπως ανακοίνωσε με ανάρτηση του στο Twitter ο Υπουργός Εξωτερικών Bujar Osmani.

«Σήμερα το βράδυ, η Βόρεια Μακεδονία καλωσορίζει την πρώτη ομάδα Αφγανών προσφύγων. Είναι μια ανθρωπιστική πράξη αλλά και υποχρέωσή μας να παρέχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους ένα ασφαλές λιμάνι. Είμαστε δίπλα στους συμμάχους μας και είμαστε δεσμευμένοι όσον αφορά τις ανθρωπιστικές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης».

Όπως μετέδωσε το Ανεξάρτητο Βαλκανικό Πρακτορείο, νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών Oliver Spasovski είπε ότι ο αριθμός των Αφγανών πολιτών που εργάζονταν για να γίνουν δεκτοί διεθνείς οργανισμοί στη χώρα κυμάνθηκε λόγω της κατάστασης στην Καμπούλ και οι πολίτες θα πρέπει να είναι ήρεμοι, διότι δεν υπάρχει καμία βάση για διαταραχή της ασφάλειας και της υγείας εν μέρει. αυτής της επιχειρησιακής δράσης.

«Υπήρξε επιβεβαίωση για περίπου 780 άτομα, αλλά λόγω των γεγονότων στην Καμπούλ και της αδυναμίας των ανθρώπων να φύγουν από εκεί και να ολοκληρώσουν αυτήν την αποστολή, αυτός ο αριθμός κυμαίνεται συνεχώς. Τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών όσο και η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας και η Υπηρεσία Πληροφοριών λαμβάνουν όλα τα μέτρα από την άποψη της ασφάλειας και οι πολίτες μπορούν να είναι ήρεμοι, διότι δεν έχουμε λόγους για παραβίαση της ασφάλειας στον τομέα αυτής της επιχειρησιακής δράσης. Από την άλλη πλευρά, το Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες και τις αρμοδιότητές του που απορρέουν από την προστασία της υγείας του πληθυσμού, ειδικά τώρα σε συνθήκες κορωνοϊού. Θα προσφερθεί κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη και εμβολιασμός για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, τόνισε ο Spasovski.

Διευκρίνισε ότι τα άτομα που θα έρθουν στη χώρα θα φιλοξενηθούν σε ξενοδοχεία και μοτέλ, όπως είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου