Στα σκαριά η ίδρυση αλβανικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα

Στα σκαριά η ίδρυση αλβανικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα

Οι δήμαρχοι Αθηνών και Τιράνων δεσμεύτηκαν να συνεργαστούν σε διάφορους τομείς.

Στην Αθήνα βρέθηκε ο δήμαρχος των Τιράνων, Εργιόν Βελιάϊ και συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Κώστα Μπακογιάννη, στο πλαίσιο συμποσίου που διοργάνωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης η οποία έλαβε χώρα στο roof garden του δημαρχιακού μεγάρου Αθηναίων, οι δυο δήμαρχοι συμφώνησαν ότι το μέλλον ανήκει στη νεολαία και αποφάσισαν να εντείνουν την συνεργασία τους σε κοινά έργα .

«Τα Τίρανα θα είναι η ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους νέους το επόμενο έτος, οπότε αποφασίσαμε μαζί με τον συνάδελφό μου Κώστα να ξεκινήσουν κοινά προγράμματα προκειμένου να γνωρίστουν μεταξύ τους οι νέοι μας. Όταν οι γενιές συνεργάζονται τότε το μέλλον είναι καλύτερο για όλους» τόνισε ο Βελιάϊ

Μεταξύ άλλων οι δύο δήμαρχοι συζήτησαν θέματα που αφορούν:

1. Τους Αλβανούς μετανάστες που ζουν στην Ελλάδα

2. Προγράμματα ένταξής τους στην ελληνική καθημερινότητα

Ο Δήμαρχος των Τιράνων τόνισε τον υψηλό βαθμό ένταξης των Αλβανών μεταναστών στην Ελλάδα ενω δήλωσε πως σε συνέχεια της δημιουργίας του Ελληνικού Πάρκου στα Τίρανα, μαζί με τον δήμαρχο της Αθήνας εργάζονται απο κοινού για τη δημιουργία ενός αλβανικού πολιτιστικού κέντρου στην Αθήνα.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, χαιρέτησε την δουλειά που γίνεται στον δήμο Τιράνων και τόνισε ότι οι δυο χώρες έχουν κοινές προκλήσεις στο μέλλον και θα πρέπει να υπάρχει συνεργασία για να δωθεί στις μελλοντικές γενιές η ευκαιρία για ένα καλύτερο και ασφαλές μέλλον.

«Υποδέχθηκα με μεγάλη χαρά τον δήμαρχο των Τιράνων και φίλο μου Εργιόν Βελιάϊ. Ήμουν στην Αλβανία πριν από λίγες μέρες και τώρα επανενωθήκαμε πάλι. Θα συνεχίσουμε πολύ σύντομα, το φθινόπωρο, τη συνεργασία μεταξύ των δύο πρωτευουσών. Οι προκλήσεις μας είναι κοινές και μαζί γνωρίζουμε πώς να προχωρήσουμε. Η νεολαία μας, οι μελλοντικές μας γενιές και η στήριξή τους είναι η κοινή μας πρόκληση, οπότε μαζί θα εργαστούμε για να φέρουμε τις δύο χώρες όσο το δυνατόν πιο κοντά. Η συνεργασία μας θα είναι επίσης για την ένταξη και υποστήριξη των Αλβανών μεταναστών που ζουν εδώ. Είναι μέρος μας, είναι φίλοι και γείτονές μας και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό», είπε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος της Αθήνας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι δύο δήμαρχοι αντάλλαξαν δώρα. Ο Βελιάϊ δώρισε στον Μπακογιάννη μια μικρογραφία του πύργου του ρολογιού των Τιράνων ενώ ο Μπακογιάννης του έκανε δώρα μια γραβάτα με το σύμβολο της Αθήνας.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου