Επίτροπος Μπορέλ: «Η Αλβανία πληροί τα κριτήρια»

Επίτροπος Μπορέλ: «Η Αλβανία πληροί τα κριτήρια»

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση και την Πολιτική Γειτονίας, Όλιβερ Βάρελι δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Αλβανία πληροί τα απαραίτητα κριτήρια για ένταξη.

Κατά τη διάρκεια της κοινής διάσκεψης στις Βρυξέλλες με τον Επίτροπο για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Ζόζεπ Μπορέλ και του Έντι Ράμα, ο Μπορέλ σημείωσε ότι έχει έρθει η ώρα να διοργανωθεί η διακυβερνητική διάσκεψη.

«Σήμερα, συζητήσαμε για την Αλβανία και η διαπίστωσή μας είναι ότι η Αλβανία πληροί τους όρους. Η διακυβερνητική συνάντηση πρέπει να οργανωθεί. Ψάχνουμε για μια ημερομηνία, αλλά στην δύσκολη εποχή που διανύουμε εξαιτίας του Covid, υπάρχει μια καθυστέρηση », σημείωσε ο Επίτροπος Διεύρυνσης.

Από την άλλη πλευρά, ο Ράμα δήλωσε ότι η Αλβανία παραμένει ένας μοναδικός σύμμαχος της ΕΕ και δεν έχει παρεκκλίνει καθόλου από τις πολιτικές ασφάλειας της ένωσης. Η Αλβανία θα ήταν η τελευταία που θα απογοητευόταν από το ευρωπαϊκό σχέδιο, όσον αφορά τον αρχηγό της κυβέρνησης της Αλβανίας.

«Η χώρα μας είναι πιστή στην ΕΕ. Δεν έχουμε αποκλίνει από την πολιτική ασφάλειας της ένωσης. Είμαστε πιστοί σε κάθε αυτοκρατορία και οι τελευταίοι που θα απογοητεύσαμε την αυτοκρατορία μας », δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα.

Ιράν Προς Αλβανία: «Εσείς μην μιλάτε για ανθρώπινα...
Αιχμές Ράμα κατά της ΕΕ για τα εμβόλια Covid-19

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη