Βρετανός Πρέσβης στα Τίρανα: Να αποκλειστούν υποψήφιοι που συνδέονται με κακοποιούς

Βρετανός Πρέσβης στα Τίρανα: Να αποκλειστούν υποψήφιοι που συνδέονται με κακοποιούς

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Αλβανία, Ντάνκαν Νόρμαν, κάλεσε τα αλβανικά πολιτικά κόμματα όχι μόνο να διασφαλίσουν ότι οι υποψήφιοι δεν εμπλέκονται άμεσα στο έγκλημα και τη διαφθορά, αλλά και κανείς τους να μην είναι "άμεσα συνδεδεμένος" με αυτά.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, η αντιπροσωπεία της ΕΕ στα Τίρανα κάλεσε επανειλημμένα τους ηγέτες των κομμάτων να διασφαλίσουν την ακεραιότητα των υποψηφίων. Η Πρέσβης των ΗΠΑ έχει επίσης ζητήσει επανειλημμένα να αποκλείονται όσοι έχουν ποινικό μητρώο από τους εκλογικούς καταλόγους.

Τώρα, η Βρετανική Πρεσβεία προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και είπε ότι ακόμη και οι υποψήφιοι που συνδέονται με άτομα που εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, δεν πρέπει να συμπεριληφθούν στους εκλογικούς καταλόγους των κομμάτων.

Προ ημερών, όταν ο Βρετανός πρέσβης είχε τοποθετηθεί ξανά επί του θέματος, προκάλεσε την αντίδραση του Ράμα ο οποίος απάντησε ως εξής:

«Δεν καταλαβαίνω καθόλου αυτόν τον Βρετανό πρέσβη, γιατί εμπλέκεται τόσο στο ζήτημα των εκλογών στην Αλβανία; Τον σέβομαι, και είναι πραγματικά ένα άτομο που αξίζει σεβασμού, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί εμπλέκεται τόσο στις εσωτερικές συζητήσεις της Αλβανίας όσον αφορά τις εκλογές; Το λέω δημοσίως τώρα γιατί του το είπα ήδη ιδιωτικά», δήλωσε ο Ράμα σε δημοσιογράφους.

Πάντως ο Ράμα δεν έχει ακόμη τοποθετηθεί στο πρόσφατο του tweet του Νόρμαν.

Κάλπες εν μέσω κορονοϊού σε Αλβανία και Βουλγαρία
Ακόμη μια αρπαχτή της κυβέρνησης Ράμα κατά των Ελλ...

Ενισχύστε την προσπάθειά μας!


 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021, 00:44

Εικόνα Captcha

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη