Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία «βγάζει στον τάκο» υποψήφιο του Ράμα

Η Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία «βγάζει στον τάκο» υποψήφιο του Ράμα

H Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αλβανία, Γιούρι Κιμ υπενθύμισε στα θεσμικά όργανα και τους ψηφοφόρους της χώρας ότι το 2018 απαγορεύτηκε η είσοδος του βουλευτή Τομ Ντόσι στις Ηνωμένες Πολιτείες και ζήτησε να παραμείνει εκτός κοινοβουλίου στις εκλογές του Απρίλίου.

Τη Δευτέρα, η Πρέσβης δημοσίευσε την απόφαση του 2018 του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για τον Αλβανό βουλευτή Τομ Ντόσι, ο οποίος δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες, λόγω της εμπλοκής του σε υποθέσεις διαφθοράς.

«Καθώς οι εκλογικές αρχές της Αλβανίας προετοιμάζονται για τις εκλογές, αξίζει να υπενθυμίσουμε αυτή την απόφαση του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ μετά από προσεκτική αξιολόγηση των πληροφοριών. Σίγουρα, οι ψηφοφόροι της Αλβανίας αξίζουν καλύτερα από αυτό», δήλωσε η Πρέσβης Κιμ.

Ο Ντόσι εξελέγη βουλευτής με το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (PSD), σε συνεργασία με το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα.

Ο πρώην δήμαρχος του Δυρραχίου Vangjush Dako και η οικογένειά του βρίσκονται επίσης στον ίδιο κατάλογο ατόμων που δεν μπορούν να εισέλθουν στις ΗΠΑ.

Η Πρέσβης των ΗΠΑ κάλεσε επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες τους ηγέτες των κομμάτων να αποκλείσουν άτομα με εγκληματικό παρελθόν από τους εκλογικούς καταλόγους.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, απάντησε πως οι ηγέτες ρων κομμάτων δεν μπορούν να ελέγξουν το παρελθόν κάθε δυνητικού υποψηφίου και ότι αυτό είναι καθήκον άλλων θεσμικών οργάνων.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου