Η Ρωσία κύρηξε ανεπιθύμητο Αλβανό διπλωμάτη

Η Ρωσία κύρηξε ανεπιθύμητο Αλβανό διπλωμάτη

Αντίποινα της Ρωσίας προς την Αλβανία.

Η Ρωσία κήρυξε ανεπιθύμητο πρόσωπο (persona non grata) τον πρώτο γραμματέα της αλβανικής πρεσβείας στην Μόσχα Ιονίντου Ντρόγκου ως απάντηση σε ανάλογη απόφαση της αλβανική κυβέρνησης, δίνοντας του διορία 72 ωρών για να εγκαταλείψει τη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στην ίδια ανακοίνωση, αναφέρεται ότι η εν λόγω απόφαση εκ μέρους της ρωσικής πλευράς ελήφθη ως απάντηση στην απόφαση της Αλβανίας να απελάσει από την χώρα με ένα εντελώς «κατασκευασμένο πρόσχημα» τον πρώτο γραμματέας της ρωσικής πρεσβείας στα Τίρανα.

Στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η Μόσχα θεωρεί την απέλαση του Ρώσου διπλωμάτη ως απόπειρα της Αλβανίας να κερδίσει πόντους και την υποστήριξη των αντιρωσικών δυνάμεων στην Δύση, υπό το φως της προεκλογικής εκστρατείας που άρχισε στην χώρα.

Ο Ρώσος διπλωμάτης, όπως είχε ανακοινώσει το αλβανικό τηλεοπτικό δίκτυο Top Channel στις 21 Ιανουαρίου, απελάθηκε, επειδή παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα που είχαν ληφθεί κατά της πανδημίας του κορονοϊού.

ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου