Με τούρκικες στολές η αλβανική αστυνομία στις διαδηλώσεις στα Τίρανα

Με τούρκικες στολές η αλβανική αστυνομία στις διαδηλώσεις στα Τίρανα

Τις ημέρες αυτές κατά τις διαμαρτυρίες των Αλβανών πολιτών για το θάνατο του 25χρονου Klodian Rasha από την αστυνομική δύναμη "Shqiponja", εκτός από πολλές συλλήψεις, ταραχές και αστυνομική βία, οι πολίτες παρατήρησαν κάτι περίεργο στις αστυνομικές στολές. Από φωτογραφίες των επεισοδίων, προκύπτει πως η αστυνομία φοράει τουρκικές αστυνομικές στολές και κρατάει γυάλινες ασπίδες με την τουρκική γραφή POLIS. 

Εκτός από "ηθικό πλήγμα" για τους Αλβανούς πολίτες, αυτό αποτελεί και σκάνδαλο καθώς 27 εκατομμύρια ευρώ είχαν δεσμευθεί ύστερα από διαγωνισμό για τις νέες στολές των αστυνομικών δυνάμεων το 2016 και αντί για νέες στολές οι πολίτες είδαν τους αστυνομικούς να φορούν στολές της Τουρκίας.

Εύλογα προκύπτει το ερώτημα, τι έγιναν τα 27 εκατομμύρια ευρώ που δεσμεύτηκαν για την αγορά των νέων στολών.

Στην Αλβανία υπάρχει Κανονισμός της Κρατικής Αστυνομίας που εγκρίθηκε με την απόφαση του 2015, ο οποίος απαγορεύει ρητά να χρησιμοποιούνται αστυνομικές στολές άλλων κρατών.

Πάντως όπως εύστοχα δήλωσε ένας διαδηλωτής ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφου, "Μας δέρνουν αστυνομικοί με τουρκικές στολές, με δακρυγόνα εισαγόμενα από τη Σερβία και γκλομπ από την Ελλάδα. Ενώ εμείς είμαστε οι σκλάβοι που τρώμε ξύλο".

×
Ενημερώσεις

Μετά την εγγραφή σας, θα λαμβάνετε email για κάθε νέα δημοσίευση.

Ο COVID-19 στη Βόρειο Ήπειρο και η ελληνική αδιαλλ...
Ιωάννινα: Διαμαρτυρία αντιεξουσιαστών στο αλβανικό...

Σχετικά άρθρα 

Σχόλια

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη
Επισκέπτης
Πέμπτη 30/06/22, 04:04

Εικόνα Captcha

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη