Συνάντηση Επιτροπής Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση Επιτροπής Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών με κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ

Κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής συναντήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ασφαλισμένων Συνταξιούχων Βορειοηπειρωτών κ. Λεωνίδα Ταμπάκο.

Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Γραμματέα της Κ.Ο. και βουλευτή Ηρακλείου Β. Κεγκέρογλου , τον βουλευτή Βοιωτίας Γ. Μουλκιώτη, τον Γραμματέα του Τομέα Κοινωνικής Ασφάλισης και πρώην Υπουργό Γ. Κουτρουμάνη και τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων αρμόδιας για τους Βορειοηπειρώτες και Πόντιους.

Θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η άρνηση της Κυβέρνησης να υλοποιήσει τόσο την προεκλογική, όσο και τη μετεκλογική δέσμευση του Πρωθυπουργού για την άρση της αδικίας που επέφερε ο Νόμος Κατρούγκαλου μειώνοντας την Εθνική Σύνταξη των μελών της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας και των ομογενών από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.

Συγκεκριμένα ο νόμος της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα προέβλεπε τη μείωση της Εθνικής Σύνταξης κατά 1/40 για κάθε χρόνο που υπολείπεται των 40 ετών μόνιμης και νόμιμης διαμονής στην Ελλάδα, μεταξύ του 15ου έτους της ηλικίας και του έτους συνταξιοδότησης ενός ασφαλισμένου. Όμως οι συμπατριώτες μας από τη Βόρεια Ήπειρο και τον Πόντο ήρθαν στην Ελλάδα κατά τη δεκαετία του 1990 και πήραν το Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενούς το 1998 και άρα είναι αντικειμενικά αδύνατη η προβλεπόμενη συμπλήρωση 40 ετών διαμονής στη χώρα μας.

Η Νέα Δημοκρατία δεν κατήργησε αυτή την αδικία όταν έφερε στη Βουλή το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό, παρά τη δέσμευσή της, παρά τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Δεν υιοθέτησε την τροπολογία που κατέθεσε εκ μέρους του Κινήματος Αλλαγής ο Βουλευτής Γ. Μουλκιώτης στη συζήτηση του Νομοσχεδίου τον Φεβρουάριο αλλά και η απάντηση στην Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε ο ίδιος Βουλευτής τον Μάιο ήταν, με πρόσχημα τον Covid-19, απολύτως ασαφής και αόριστη ως προς το χρόνο υλοποίησης της αποκατάστασης της ανισότητας.

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται διαχρονικά κοντά στους συμπατριώτες μας ομογενείς, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας και τη στήριξή μας στα δίκαια αιτήματά τους θεωρώντας τους αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Αναλαμβάνουμε άμεσα Κοινοβουλευτική Πρωτοβουλία, δίνοντας για μια ακόμα φορά την δυνατότητα στην Κυβέρνηση να επανορθώσει.

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον κύριο Μητσοτάκη να σταματήσει τον εμπαιγμό των συμπατριωτών μας Βορειοηπειρωτών και ομογενών του Πόντου και να άρει άμεσα αυτή την κατάφωρη ανισότητα που έστησε ο κ. Τσίπρας και η Κυβέρνησή του.

Οι ομογενείς μας από τη Βόρειο Ήπειρο και τον Πόντο ζητούν το αυτονόητο, δηλαδή την αντιμετώπισή τους ισότιμα με όλους τους Έλληνες. Μια ευνομούμενη Πολιτεία οφείλει να συμπεριφερθεί στους συμπατριώτες μας τουλάχιστον με το ήθος και την ευπρέπεια που τους αξίζει.

Αθήνα, 22 Σεπτεμβρίου 2020

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου