Αλβανία: Συναντήσεις του προέδρου με πολιτικούς αρχηγούς για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών

Αλβανία: Συναντήσεις του προέδρου με πολιτικούς αρχηγούς για την ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών

Ο Πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα δέχτηκε χθες στην προεδρία, τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Έντι Ράμα

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο των διαβουλεύσεων που πραγματοποιεί ο αρχηγός του κράτους με τους ηγέτες των πολιτικών κομμάτων για να ορίσει την ημερομηνία για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.

Ο Μέτα είπε ότι «οι διαβουλεύσεις με τους ηγέτες των κομμάτων στοχεύουν να βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο για μια πιο ολοκληρωμένη διαδικασία».

«Όχι ότι ο καθορισμός μιας ημερομηνίας είναι ζωτικής σημασίας, αλλά γίνεται για τον σεβασμό οποιασδήποτε ευαισθησίας ή ακόμα και ημερολογίου, όπως θρησκευτικές αργίες. Από αυτήν την άποψη, με ενδιαφέρει πολύ να ακούσω τη γνώμη σας ως εκπρόσωπο του Σοσιαλιστικού Κόμματος», δήλωσε ο Μέτα.

Λίγο αργότερα την πόρτα του Προεδρικού πέρασε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα, η αρχηγός του LSI Μόνικα Κριεμάδι και αρχηγοί των λοιπών μικρών κομμάτων, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος του ΚΕΑΔ Βαγγέλης Ντουλες.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν για τις συζητήσεις, ο Ράμα πέταξε το μπαλάκι στον πρόεδρο της Αλβανίας και τον παρότρυνε να ορίσει αυτός την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Το Δημοκρατικό κόμμα και το LSI στην ίδια κατεύθυνση ζήτησαν να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο, ενώ τα μικρά κόμματα πρότειναν οι εκλογές να γίνουν στις 18 Απριλίου του επόμενου έτους.
Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας δεν έφυγε... έρχεται
Οι Βορειοηπειρώτες είναι Έλληνες και όχι αλλοδαποί
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click