Αξίζει ο Τάτος μια θέση στην Εθνική;

fallback-wp

Όπως όλα δείχνουν, στο μουντιάλ της Βραζιλίας, με την Εθνική Ελλάδος θα αγωνιστεί σίγουρα ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απ’ τις Δρυμάδες, Στέφανος Καπίνο, δεν ξέρουμε όμως κατά πόσο θα είναι βασικός μιας και οι φετινές εμφανίσεις του είναι μέτριες. Υπάρχουν ερωτηματικά για δυο ακόμη παίχτες απ’ την Χιμάρα, τον μέσο του Άρη Ανδρέα Τάτο και τον μέσο του ΠΑΟΚ Σωτήρη Νίνη. Για τον επίσης Δρυμαδιώτη Μάρκο Ντούνη του Πανιωνίο, δεν έχει ακουστεί κάποιο σενάριο συμμετοχής του στην Εθνική, όμως χρόνο με το χρόνο γίνετε καλύτερος.

Δυστυχώς ο Νίνης με τις επιδόσεις του τα τελευταία χρόνια δεν έχει πείσει τον προπονητή του ΠΑΟΚ Χουμπ Στεφενς, ούτε τον προπονητή της Εθνικής ομάδας Φερνάντο Σάντος πόσο μάλλον τον προπονητή της Πάρμα Ρομπέρτο Ντοναντόνι. Απ’ την άλλη, η υπόθεση του Τάτου σηκώνει μεγαλύτερη κουβέντα. Σαν παίκτης πρωταγωνιστεί εδώ και αρκετά χρόνια στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ειδικά στο δημιουργικό παιχνίδι, κάθε χρόνο συγκαταλέγεται στους καλύτερους.

Κοιτώντας τα στατιστικά των μέσων που πρωταγωνιστούν φέτος στη Super League διαπιστώνουμε το εξής. Μάνταλος και Κολοβός έχουν τη δυνατότητα να σκοράρουν, όμως από δημιουργία μηδέν. Μηδέν ασίστ σε 22+ ματς. Ο Ανδρέας Μπουχαλάκης έχει μόλις μία ασίστ, ο Ανδρέας Σάμαρης μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα αλλά έχει μόνο τρεις, ενώ ο Μπακάμπης (που έρχεται) έχει μόλις δυο.

Έτσι ο μοναδικός παίκτης που δείχνει ακόμα και σε εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες ικανός να αντεπεξέλθει σε αυτό το ρόλο είναι ο Ανδρέας Τάτος. Το θέμα όμως είναι να τον εμπιστευτεί ο Φερνάντο Σάντος.

Αναλυτικά…

Πέτρος Μάνταλος: 22 ματς, 5 γκολ, καμία ασίστ

Δημήτρης Κολοβός: 23 ματς, 3 γκολ, καμία ασίστ

Ανδρέας Μπουχαλάκης: 20 ματς, 0 γκολ, 1 ασίστ

Ανδρέας Σάμαρης: 22 ματς, 3 γκολ, 3 ασίστ

Μιχάλης Μπακάκης: 23 ματς, 0 γκολ, 2 ασίστ

———

Ανδρέας Τάτος: 23 ματς, 2 γκολ, 7 ασίστ

Αν κοιτάξουμε τα περσινά στατιστικά του Τάτου ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακά, σε μια χρονιά που σχεδόν μόνος του έσωσε τον Άρη απ’ τον υποβιβασμό. Ακόμη παλαιότερα στην θητεία του στον Ατρόμητο έχοντας μπροστά του τον τότε δανεικό Κώστα Μήτρογλου, έκανε πράγματα και θαύματα, αποτέλεσμα της απόδοσής του ήταν και η μεταγραφή στον Ολυμπιακό.

Είναι θέμα χρόνου λοιπόν να δούμε τον Τάτο στην Εθνική, μην ξεχνάμε πως Καραγκούνης και Κατσουράνης σε λίγο καιρό θα κρεμάσουν τα παπούτσια τους. Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν θα πάει στην Βραζιλία.

 

Στηρίξτε μας με μια δωρεά

Δωρεά μέσω PayPal

 

Μοιράσου το
Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Το σχόλιο θα ελεγχθεί πριν τη δημοσίευση του.