Η νέα πνοή δεν πρέπει να εκλείψει από τον τόπο μας

Η νέα πνοή δεν πρέπει να εκλείψει από τον τόπο μας

Με την συνεχιζόμενη κρίση που δεν είναι μόνον οικονομική, έρχεται αντιμέτωπος και ο τόπος μας. Ενώ όσον αφορά το μέλλον του, με τα νυν δεδομένα, φαίνεται πως θα είναι δυσοίωνο.

Το μεγαλύτερο όμως «στοίχημα» είναι η χιλιοειπωμένη παραμονή των ανθρώπων στις πατρογονικές τους εστίες και ο τρόπος για να επιτευχθεί – είναι ήδη γνωστός – η εφαρμογή του δεν είναι ακόμη συμβατή με την παρούσα κατάσταση. 

Ως εκ τούτου η οικονομική και κοινωνική ανάκαμψη πρέπει πρώτα απ' όλα να είναι ατομική και μετά συνολική. Η ανάπτυξη μπορεί να προέλθει από έξυπνες κινήσεις που αφορούν τις δυνατότητες του τόπου. Δεν απαιτούνται πολλά μέσα, παρά κινήσεις έξυπνες που μπορεί να αφορούν την παράδοση μέσα από τη λαογραφία και τον τουρισμό. Η αλλαγή στη γραμμή πλεύσης σηματοδοτεί και την αλλαγή της νοοτροπίας. Με μια πιο ευρωπαϊκή ματιά, η προβολή του κάλλους, αλλά και των μοναδικών ανθρώπων της πατρίδας μας, θα καταφέρει να φέρει τους νέους και τις νέες πιο κοντά στον εντόπιο πολιτισμό. 

Το μόνο που μένει είναι η αποφασιστικότητα των κοινοτήτων μας και το σωστό πείσμα, που μπορεί με έξυπνες ιδέες και λύσεις, να βάλει ένα ακόμη πετραδάκι στο ψηφιδωτό της δικής μας γης.

Ο Στοχαστής

Οι Ηπειρώτες Ολυμπιονίκες της αρχαιότητας
Ελληνοαλβανικά σύνορα: Κλιμάκιο ΕΟΔΥ, νέο ωράριο λ...
 
  1. Σχόλια (0)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://www.himara.gr/

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη

X

Right Click

No right click