Βαγγέλη σίγουρα κάποιος λέει ψέματα αλλά ποιος;

Βαγγέλη σίγουρα κάποιος λέει ψέματα αλλά ποιος;

Ενοχλημένος ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάσπαση της ευρωομάδας της Νέας Δημοκρατίας, χαρακτηρίζει ψευδή τα δημοσιεύματα, για την παρουσία της ΝΔ στην ψήφιση της τροπολογίας και του ψηφίσματος για τα Δυτικά Βαλκάνια και τα δικαιώματα των Ελλήνων της Αλβανίας, σημειώνοντας ότι «η στάση της ΝΔ ήταν ενιαία και ως εκ τούτου, τα δημοσιεύματα περί του αντιθέτου είναι απολύτως ψευδή».

Κύρ' Βαγγέλη μας, επειδή δεν ζούμε στην εποχή του τροχού και δυστυχώς για εσάς το Ευρωκοινοβούλιο δημοσιεύει ονομαστικά τις ψηφοφορίες, προκύπτει το ασφαλές συμπέρασμα πως κάποιος όντως ψεύδεται. Ή ψεύδεται το αρχείο ονομαστικών ψηφοφοριών του ευρωκοινοβουλίου ή ψεύδεσαι εσύ.

Παραθέτουμε τα στοιχεία της ψηφοφορίας, όπου από την ΝΔ μόνο Βόζεμπεργκ και Κυμπουρόπουλος την υπερψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύσσωμος υπερψήφισε την πρόταση παρόλο που ανήκει στην ομάδα της Ευρωπαικής Αριστεράς και είθισται να μην στηρίζουν τις προτάσεις του ΕΛΚ . Υπέρ ψήφισε και ο Νίκος Ανδρουλάκης του ΚΙΝΑΛ όπως και ο ανεξάρτητος Θ. Ζαγοράκης.

Από το σύνολο των 179 ευρωβουλευτών μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος (PPE) μόνο 5 Ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Συμπτωματικά όλοι τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Μεϊμαράκης, Κεφαλογιάννης, Ασημακοπούλου, Σπυράκη και Κύρτσος.

Μήπως η διάσπαση δεν περιορίζεται μόνο στην ευρωομάδα της ΝΔ και έχει πιο βαθιές ρίζες στο εσωτερικό του κόμματος; Πως αλλιώς μπορεί να ερμηνευτεί το γεγονός πως οι ευρωβουλευτές της ΝΔ δεν ψήφισαν πρόταση για την οποία έχει μεσολαβήσει ο ίδιος ο Μητσοτάκης και κατατέθηκε από το ΕΛΚ;

Σημειωτέον πως ο Μεϊμαράκης είναι αντιπρόεδρος του ΕΛΚ και ο Κεφαλογιάννης προέδρος της Επιτροπής προετοιμασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αν αναλογιστούμε πως το θέμα είναι εθνικό, η στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ είναι για γέλια και για κλάματα. Αυτά τα μηνύματα περνάμε στην Αλβανία και δεν μας παίρνει στα σοβαρά.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου