Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις προϋποθέσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Ποιοι Έλληνες ευρωβουλευτές δεν ψήφισαν την τροπολογία για τις προϋποθέσεις ένταξης της Αλβανίας στην Ε.Ε.

Από την ΝΔ, μόνο Κυμπουρόπουλος και Βόζενμπεργκ υπερψήφισαν την τροπολογία.

Για άλλη μια φορά, η ευρωομάδα της Νέας Δημοκρατίας εμφανίστηκε διχασμένη σε ψηφοφορία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτή τη φορά σε θέμα που αφορά την υπεράσπιση της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία. Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ψήφισμα αφορούσε τις προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώσει η Αλβανία, πριν από την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε.

Σχετική τροπολογία του ψηφίσματος τονίζει τις προϋποθέσεις και τις προτεραιότητες που έχει ορίσει το Συμβούλιο τον Μάρτιο του 2020 για την ενταξιακή πορεία της Αλβανίας. Μεταξύ αυτών είναι: ο σεβασμός των εθνικών μειονοτήτων, η προστασία των περιουσιακών δικαιωμάτων, ο εκλογικός νόμος και η πληθυσμιακή απογραφή, θέματα που σχετίζονται άμεσα με την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία, όπως επίσης και θέματα καταπολέμησης της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος, της ελεύθερης έκφρασης στα ΜΜΕ και θέματα ασύλου.

«Η ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ την υπερψήφισε, όταν οι ευρωομάδες της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ διασπάστηκαν, εκφράζοντας διαφορετικές και αντικρουόμενες θέσεις. Από την ΝΔ , οι ευρωβουλευτές Ασημακοπούλου, Κεφαλογιάννης, Κύρτσος, Μεϊμαράκης και Σπυράκη θεώρησαν ότι η αποχή σε αυτή την κρίσιμη τροπολογία είναι αρκετή. Αντίθετα οι ευρωβουλευτές Κυμπουρόπουλος και Βόζενμπεργκ την υπερψήφισαν, ενώ οι ευρωβουλευτές Καϊλή (ΚΙΝΑΛ) και Φράγκος (Ελληνική Λύση) την καταψήφισαν. Η συγκεκριμένη τροπολογία τελικώς υπερψηφίστηκε με 388 έναντι 280 ψήφων» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Κεφαλογιάννης από τον Σεπτέμβριο του 2019 τελεί χρέη προέδρου της Επιτροπής προετοιμασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου