Μπορεί το Εθνικό Κέντρο να βοηθήσει τους Βορειοηπειρώτες;

Μπορεί το Εθνικό Κέντρο να βοηθήσει τους Βορειοηπειρώτες;

Παρά τα όσα κατά καιρούς γράφονται για τη λεγόμενη «Βόρειο Ήπειρο», παρά τα όσα διάσπαρτα ανακαλύπτεις σε ποικίλες ιστοσελίδες, σχετικά με όλα όσα συνέβησαν σε αυτά τα μέρη, λίγοι είναι εκείνοι που έχουν εμπεδώσει την πραγματικότητα. Επίσης λίγοι έχουν καταλάβει πως υπάρχουν ακόμη Έλληνες στα εδάφη που σήμερα υπάγονται στο αλβανικό κράτος.

Οι θυσίες των Ελλήνων Βορειοηπειρωτών είναι εδώ και εκατό χρόνια κομμάτι της καθημερινότητας τους. Έχουν εμπεδώσει και οι ίδιοι πως το πείσμα και η υπέρμετρη αγάπη για τη γη τους, τους κρατά ακόμη στα σπιτικά τους.

Οι νομοθέτες και συγκεκριμένα οι Ευρωπαίοι εταίροι οι οποίοι υπό άλλες συνθήκες «κόπτονται» για την εδραίωση της δημοκρατίας και το σεβασμό στη διαφορετικότητα, φαίνεται πως ακόμη είναι ουσιαστικά απόντες από την Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας.

Εν αναμονή για την πληθυσμιακή απογραφή του 2020, στον τόπο υποβόσκει ο φόβος, ενισχύονται με έναν ιδιοτελή τρόπο οι έριδες μεταξύ των Ελλήνων και συνεχίζεται μια αόριστη διάσπαση που οδηγεί στο μαρασμό.

Ακόμη και όσοι νέοι έχουν απομείνει στο χώρο, αν και δεν έζησαν τα παρελθόντα γεγονότα του καθεστώτος Χότζα, δηλώνουν πως πράγματι όλα βαίνουν προς μια σύγχρονη δικτατορία.

Τελικά είναι σε θέση το εθνικό κέντρο, να διασφαλίσει και να εξασφαλίσει τη δημοκρατία ή έστω τις βασικές αρχές της στους Έλληνες ομογενείς του;

Ίδωμεν…

Ο Ανταποκριτής

27-8-1993: Η ιστορική επιστολή των Χιμαραίων στον ...
Τα ιστορικά όρια της Βορείου Ηπείρου σύμφωνα με χα...
 
  1. Σχόλια (1)

  2. Σχολίασε

Σχόλια (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

λεγόμενη «Βόρειο Ήπειρο»
Λεγόμενη κι εντός εισαγωγικών; Γιατί; Δεν είναι αυτό το πραγματικό όνομα τής περιοχής;

στα εδάφη που σήμερα υπάγονται στο αλβανικό κράτος
Η Β. Ήπειρος δεν ανήκει στο αλβανικό κράτος, αλλά βρίσκεται υπό αλβανική κατοχή, αφού ουδέποτε εφαρμόστηκε το Πρωτόκολλο τής Κερκύρας 1914. Χρέος τής Ελλάδος είναι η απελευθέρωσή της, όπως έκανε τρεις φορές μέχρι σήμερα.

στους Έλληνες ομογενείς του;
Δεν είναι ομογενείς, αλλά ομοεθνείς. Ομογένεια καλείται το σύνολο των Ελλήνων μεταναστών, οι οποίοι ζουν στην αλλοδαπή. Οι κάτοικοι τής Β. Ηπείρου δεν είναι μετανάστες, αλλά αυτόχθονες, γηγενείς. Βρίσκονται στις πατρογονικές των εστίες. Προσέχετε τι γράφετε, διότι ρίχνετε νερό στον μύλο των Αλβανών.

Δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο στο άρθρο

Αφήστε τα σχόλια σας

Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε και να συνδεθείτε μαζί μας στα παρακάτω μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Ακολουθήστε μας:


Η σελίδα είναι αφιερωμένη στην μνήμη του Γιώργου Γκιώνη