Δικαιοσύνη αλβανικής σφραγίδας: Η Χιμάρα θρηνεί, η Ελλάδα σιωπά

Δικαιοσύνη αλβανικής σφραγίδας: Η Χιμάρα θρηνεί, η Ελλάδα σιωπά

2 χρόνια φυλάκισης. Η ποινή που επέβαλε η αλβανική δικαιοσύνη στον Φρέντη Μπελέρη, ηχεί σαν χαστούκι σε κάθε έννοια δικαίου και ηθικής.

...

Σε 2 χρόνια φυλάκισης καταδικάστηκε ο Φρέντης Μπελέρης

Το Ειδικό Δικαστήριο κατά της διαφθοράς καταδίκασε τον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη σε 2 χρόνια φυλάκισης για εκλογική διαφθορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2023. Ενώ ο Παντελής Κοκαβέ...

Μια στημένη δίκη, με αβάσιμες κατηγορίες και πολιτικές σκοπιμότητες, σφραγίστηκε με την καταδίκη ενός αθώου. Η Χιμάρα, αιώνιο σύμβολο ελληνισμού, βιώνει ξανά τον πόνο της καταπίεσης. Ο Φρέντης, σύγχρονος προασπιστής της ομαλής συμβίωσης μεταξύ Ελλήνων και Αλβανών στη Χιμάρα, θυσιάζεται στο βωμό της αυταρχίας, ενώ η Ελλάδα, δυστυχώς, τηρεί σιγή ιχθύος.

Πού είναι η αλληλεγγύη; Πού είναι η στήριξη για τα αυτονόητα; Η Χιμάρα πολεμάει μόνη, σε μια άνιση μάχη ενάντια στην αδικία.

Η φυλάκιση του Φρέντη Μπελέρη δεν είναι απλά μια άδικη καταδίκη. Είναι μια κραυγή πόνου και αγωνίας που έρχεται από τα βάθη της ιστορίας. Είναι η φωνή ενός λαού που στερείται τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Η χλιαρή έως ανύπαρκτη στάση της Ελλάδας, σε τούτη την κρίσιμη στιγμή, μόνο θλίψη και απογοήτευση προκαλεί.

Ο ελληνικός λαός, όπου γης, οφείλει να σταθεί στο πλευρό της. Να ενώσει τη φωνή του με τη φωνή του Φρέντη, να διεκδικήσει μαζί του την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Η αδικία δεν μπορεί να νικήσει για πάντα. Η φωνή της αλήθειας, ακόμα και φυλακισμένη, ακούγεται δυνατά. Η Χιμάρα, με την ακατάπαυστη θέλησή της, θα συνεχίσει να αγωνίζεται. Η ελπίδα για δικαιοσύνη μένει ζωντανή. Η σπίθα της ελευθερίας δεν πρόκειται να σβήσει!

Γιολάντα Λαζάρη, Φοιτήτρια ΑΠΘ

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου