Δήμαρχε μήπως ξέχασες κάτι;

Δήμαρχε μήπως ξέχασες κάτι;

Στα Τίρανα βρέθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, για να λάβει μέρος στην Ετήσια Σύνοδο του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40 και να παραδώσει την προεδρία του Δικτύου στον Δήμαρχο Τιράνων Erion Veliaj. Νωρίτερα, οι δυο τους είχαν τετ-α-τετ συνάντηση στο δημαρχείο των Τιράνων όπου συζήτησαν τις δυνατότητες συνεργασίας Αθήνας - Τιράνων και στο τέλος αντάλλαξαν δώρα μεταξύ τους.

Στη συνέχεια ο κ. Δούκας συναντήθηκε και με στελέχη της κυβέρνησης Ράμα, συγκεκριμένα με την Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος της Αλβανίας, Mirela Kumbaro και τον Υπουργό Τοπικής Αυτοδιοίκησης Arbjan Mazniku.

Για την υπόθεση του συνάδελφού του, του εκλεγμένου δημάρχου Χιμάρας Φρέντη Μπελέρη ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος από τις 12 Μαίου και οι αλβανικές αρχές δεν του επιτρέπουν να αναλάβει τα καθήκοντά του, ούτε λόγος από τον κ. Δούκα. Καμία απολύτως αναφορά. Γιατί άραγε;

Η συζήτηση του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αθηναίων

Κατά τη 2η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, τρίτο θέμα στην ημερησία διάταξη ήταν η «Έγκριση της μετάβασης του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, στα Τίρανα». Στην έναρξη της ψηφοφορίας ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ανακοίνωσε πως τελικά ο κ. Δούκας δεν θα πήγαινε στα Τίρανα και θα τον εκπροσωπούσε ο αντιδήμαρχος Πάρης Χαρλαύτης. Στη συνέχεια το λόγο ζήτησε η επικεφαλής της παράταξης η Αθήνα μας, Ελένη Παπαδοπούλου, η οποία υπενθύμισε στον κ. Δούκα την υπόθεση Μπελέρη την οποία χαρακτήρισε ως αγκάθι μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας και καταλήγοντας τον ρώτησε εάν κρίνει σωστό να εκπροσωπηθεί ο δήμος Αθηναίων στα Τίρανα υπό αυτές τις συνθήκες.

Στην απάντηση του ο δήμαρχος, είπε «Έχουμε πάρει έγκριση από το Υπουργείο Εξωτερικών και εάν προκύψει κάποια περίεργη εξέλιξη θα έχουμε ενημέρωση από το υπουργείο για να κινηθούμε αναλόγως». Τέλος δεν παρέλειψε να ρίξει και το καρφί του για την παρουσία του απερχόμενου δήμαρχου, Κώστα Μπακογιάννη στη Χιμάρα τον Αύγουστο, συγκεκριμένα ο κ. Δούκας ανέφερε πως στην προγενέστερη κατάσταση υπήρξε παρουσία εκεί της δημοτικής αρχής προεκλογικά.

Αφού ο κ. Δούκας τελικά παρέστη στα Τίρανα, σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενά του, συμπεραίνουμε πως κατά το ΥΠΕΞ δεν υπήρξε κάποια περίεργη εξέλιξη στην υπόθεση από τις 12 Ιανουαρίου μέχρι και τις 29 του ιδίου μήνα ώστε να κινηθεί αναλόγως. Μια περίοδος πλούσια σε εξελίξεις (μη περίεργες) όπως η τελεσίδικη απόφαση για την μη παραχώρηση άδειας ορκωμοσίας στον Φρέντη Μπελέρη αλλά και η νέα αποκάλυψη για την παραποίηση του ποινικού του μητρώου με το οποίο διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

Αξίζει να αναφερθεί πως παρόμοια στάση με αυτή του κ. Δούκα στην υπόθεση του Φρέντη Μπελέρη έχει τηρήσει και το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που στήριξε την υποψηφιότητα του κ. Δούκα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές. Είναι το μόνο ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα το οποίο δεν έχει τοποθετηθεί για την συγκεκριμένη υπόθεση, όλα τα υπόλοιπα, μεταξύ τους και το ΚΚΕ, έχουν κατά καιρούς εκφράσει την στήριξή τους στον εκλεγμένο δήμαρχο Χιμάρας, Φρέντη Μπελέρη.

Πρόκειται περί καπρίτσιου επειδή πήγε στη Χιμάρα ο Μπακογιάννης, περί κομματικής γραμμής, ή οδηγιών άνωθεν; το μόνο σίγουρο είναι πως δεν το ξέχασε...

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου