Ο Δένδιας, ο Ράμα και η έκθεση στο Ζάππειο

Ο Δένδιας, ο Ράμα και η έκθεση στο Ζάππειο

Το πε και το κανε ο Νίκος Δένδιας. Όπως εκμυστηρεύθηκε στους δημοσιογράφους που πετούσαν μαζί του προς Αθήνα, μετά το πέρας της τελευταίας του επίσκεψης στα Τίρανα στις 21 Δεκεμβρίου 2022, ένιωθε την ανάγκη να κάνει ένα προσωπικό δώρο στον Έντι Ράμα, όπως μια έκθεση των έργων τέχνης του στην Αθήνα. Όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα, η έκθεση αυτή όντως δρομολογήθηκε και θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Ζάππειο μέγαρο.

Όταν η παραπάνω πληροφορία έφτασε στα αυτιά, δεν δώσαμε μεγάλη σημασία καθώς μας ακούστηκε τραβηγμένο σενάριο, πως ένας Έλληνας υπουργός να νιώθει υποχρέωση απέναντι στον πρωθυπουργό της Αλβανίας από την στιγμή που δεν έχει υπάρξει πρόοδος στα σοβαρά ζητήματα;

Πολιτικά τα πράγματα δεν πάνε όπως ο κ. Δένδιας θα επιθυμούσε. Όταν τον Οκτώβριο του 2021 διατυμπάνιζε πως βρέθηκε η πολυπόθητη λύση για το ζήτημα της ΑΟΖ και συμφωνήθηκε η από κοινού προσφυγή στη Χάγη, σίγουρα δεν φανταζόταν πως θα φτάναμε στο τέλος της θητείας του στο ΥΠΕΞ και δεν θα είχε γίνει η παραμικρή πρόοδος στο θέμα. Με εκατέρωθεν άκαρπες συναντήσεις να ακολουθούν και με δηλώσεις του Δένδια πως η Αλβανία καθυστερεί την διαδικασία της προσφυγής.

Ο υπουργός μας παρόλα αυτά αισθάνεται την υποχρέωση να ευχαριστήσει τον Έντι και να προβάλει τα έργα του στην Αθήνα. Μάλιστα η ανακοίνωση της εκδήλωσης εκτός του εστάλη μέσω του ΥΠΕΞ στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του υπουργείου ανάμεσα σε άλλα φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική της χώρας μας.

Μήπως πρόκειται για κακή "διπλωματία των καλών τεχνών";

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου