Πρόστιμα στους Βορειοηπειρώτες άνω των 60 - Το μεγαλείο της ελληνικής γραφειοκρατίας

Πρόστιμα στους Βορειοηπειρώτες άνω των 60 - Το μεγαλείο της ελληνικής γραφειοκρατίας

Παρά τις διευκολύνσεις της Ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με την δήλωση του εμβολιασμού κατά του COVID – 19 των Βορειοηπειρωτών που διαμένουν στις πατρογονικές τους εστίες, δεχθήκαμε σειρά από καταγγελίες συμπατριωτών μας πως έλαβαν ενημέρωση για επιβολή προστίμου 50€ για το μήνα Ιανουάριο.

Ενώ η καταληκτική ημερομηνία για την δήλωση των εμβολιασμών ήταν η 16η Ιανουαρίου, η πλατφόρμα που θα εξυπηρετούσε τους Έλληνες του εξωτερικού και τους Βορειοηπειρώτες δόθηκε στη διάθεση του κοινού το βράδυ της 10ης Ιανουαρίου. Σαν να μην έφτανε το οτι τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά, μόλις 6 ημέρες, οι συμπατριώτες μας ήρθαν αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα της συγκεκριμένης πλατφόρμας καθώς δεν αναγνώριζε τα αλβανικά πιστοποιητικά εμβολιασμού. Ακόμη και όσοι επέλεξαν να μεταβούν σε ΚΕΠ εντός της ελληνικής επικράτειας, κυρίως Δροπολήτες, αντιμετώπισαν το θέμα της ταυτοπροσωπίας καθώς τα ελληνικά τους έγγραφα και συγκεκριμένα το ονοματεπώνυμο διαφέρει στον τρόπο που αναγράφεται στα αλβανικά έγγραφα. Για τα ανωτέρω προβλήματα είχαμε ενημερώσει μέσω άρθρου στις 12 Ιανουαρίου και σχετικά είχε ενημερωθεί το υπουργείο υγείας και το υπουργείο ψηφιακής διακυβέρνησης που υλοποίησε την πλατφόρμα.

Τα προβλήματα στα ΚΕΠ σχετικά με την αναγνώριση των πιστοποιητικών λύθηκαν στις αρχές του Φλεβάρη, όπου αρκετοί συμπατριώτες μας κατάφεραν να δηλώσουν εν τέλη τον εμβολιασμό τους στην Αλβανία και θεώρησαν πως ξεμπέρδεψαν με το πρόστιμο. Κάτι το οποίο τελικά δεν συνέβη καθώς τα τελευταία 24ωρα λαμβάνουμε διαρκώς καταγγελίες για επιβολή προστίμου 50€ από ανθρώπους που τους επετράπη η δήλωση του εμβολιασμού στις αρχές του Φλεβάρη.

Για πολλοστή φορά οι Βορειοηπειρώτες έρχονται αντιμέτωποι με την ελληνική γραφειοκρατία που τους αναγκάζει να πληρώσουν ένα πρόστιμο εξαιτίας της ολιγωρίας του ελληνικού κράτους να λάβει έγκαιρα μέτρα και να επιλύσει το πρόβλημα. Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταστεί σαφές πως είναι τουλάχιστον τραγικό οι Βορειοηπειρώτες που φυλούν Θερμοπύλες στα πατρώα εδάφη να εξαναγκάζονται να αφήνουν τις πατρογονικές τους εστίες και να ξοδεύουν τα λιγοστά λεφτά τους για να υλοποιήσουν προϋποθέσεις και μέτρα που επιβάλει η ελληνική κυβέρνηση δίχως να τους λογαριάζει.

Ηθική υποχρέωση των αρμοδίων είναι να διαγράψουν τα συγκεκριμένα πρόστιμα άμεσα.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου