Με προβλήματα η ψηφιακή δήλωση εμβολιασμού για τους Βορειοηπειρώτες

Με προβλήματα η ψηφιακή δήλωση εμβολιασμού για τους Βορειοηπειρώτες

Λίγα 24ωρα μετά την ανακοίνωση της λειτουργίας της πλατφόρμας για δήλωση των εμβολιασμών που έχουν πραγματοποιήσει οι Έλληνες πολίτες εκτός Ελλάδος, εμφανίστηκαν και τα πρώτα σοβαρά προβλήματα για τους Βορειοηπειρώτες.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έφθασαν στην ιστοσελίδα μας, αρκετοί Βορειοηπειρώτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα "ταυτοπροσωπίας" καθώς παραθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού από την Αλβανία όπου το ονοματεπώνυμό τους είναι εξαλβανισμένο και δεν συμβαδίζει με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων. Έτσι λοιπόν κάποιος με ονοματεπώνυμο Δημήτρης Γκιόκας ενώ στην Ελλάδα στα λατινικά αναγράφεται ως Dimitris Giokas στα αλβανικά το όνομα είναι γραμμένο Dhimitri Gjoka.

Όπως προκύπτει και από το μήνυμα σφάλματος της πλατφόρμας, όσοι συναντούν το συγκεκριμένο πρόβλημα καλούνται να επισκεφθούν ένα κατάστημα ΚΕΠ για την επίλυσή του, κάτι που για τους συμπατριώτες μας που διαβιούν στις πατρογονικές τους εστίες συνεπάγεται με μακρινό ταξίδι και επιπλέον δαπάνες.

Τα στοιχεία του πιστοποιητικού δεν συμφωνούν με τα στοιχεία σας ή υπάρχει κάποιο πρόβλημα κατά την επικοινωνία με την υπηρεσία. Αν το πρόβλημα συνεχίζει να παρουσιάζεται επισκεφθείτε κάποιο ΚΕΠ για να συνεχίσετε την διαδικασία

anagnorisi.emvolio.gov.gr

Αξίζει να αναφερθεί πως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι αρκετά γνώριμο για τους Βορειοηπειρώτες και ξυπνά μνήμες από την εποχή όπου σπαταλούσαν ατελείωτες ώρες στις ουρές του τμήματος Αλλοδαπών.

Με την ημερομηνία της έναρξης επιβολής των προστίμων να πλησιάζει (16/1), οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να αποκαταστήσουν άμεσα το πρόβλημα ή να βρουν εναλλακτικές λύσεις.

Σχετικά άρθρα


Σχόλια

Προσθήκη σχολίου